Українська традиційна енергетика: 14-20.10.2019


«Спецумови за ціною на газ для Луганської ТЕС допоможуть зберегти стабільне електропостачання в області», - директор енергопрограм Центру Разумкова Омельченко

Держава зобов'язана надати спеціальні зобов'язання за ціною на газ для Луганської ТЕС, щоб зберегти стабільне електропостачання Луганського регіону. Про це повідомив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.
 «Я думаю, що спеціальні зобов'язання (за ціною на газ) - це обов'язок держави. Не комерційні об'єкти повинні дбати про це, а держоргани розробити механізм, який би дозволив забезпечувати енергією стратегічно важливий для України регіон, регіон в прифронтовій зоні », - зазначив Володимир Омельченко.
На його думку, повинен бути механізм ПСО для Луганської ТЕС через дотації НАК «Нафтогаз України», щоб НАК змогла поставляти газ за такою ціною, яка б дозволила Луганської ТЕС виробляти електроенергію в рамках граничного рівня ціни на електроенергію.
«Ціна електроенергії на газу не вписується в граничні межі, встановлені законодавством, вона не може конкурувати з електроенергією на вугіллі, а вугілля неможливо туди завозити - поставки заблоковані. Так що єдиний вихід - спецціна газу, яка дозволить ТЕС працювати рентабельно», - вважає Володимир Омельченко.
Він також підкреслив, що ціна газу для Луганської ТЕС повинна бути нижче, ніж на ринку, і держава повинна впровадити відповідний механізм. Крім того, за його словами, необхідно прискорити будівництво Кремінський підстанції, вузла, який би зв'язав Луганську область з об'єднаною енергосистемою України.
«Бізнес не може нести збитки. Ні Нафтогаз, ні Луганська ТЕС. Це відповідальність держави - знайти механізми, що дозволять забезпечити стабільне енергозабезпечення регіону », - зазначив Володимир Омельченко.
https://www.unian.net/economics/energetics/10712658-specusloviya-po-cene-na-gaz-dlya-luganskoy-tes-pomogut-sohranit-stabilnoe-elektrosnabzhenie-v-oblasti-direktor-energoprogramm-centra-razumkova-omelchenko.html
 
 
Кабмін звільнить керівників ТЕЦ, які допустили борги через корупцію – Гончарук

Кабінет міністрів має намір звільнити керівників теплогенеруючих підприємств, які через свою некомпетентність або корупції допустили нарощування боргів.
 Про це під час брифінгу за підсумками засідання уряду заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, коментуючи ситуацію з "Криворізької теплоцентраллю", у якій борг за газ перед компанією "Нафтогаз України" становить 1,7 мільярда гривень.
"За всіма державним підприємствам, у яких є борги, викликані корупцією або безгосподарністю, будуть прийняті кадрові рішення за підсумками цього опалювального сезону", - сказав він. За словами прем'єра, зараз головним завданням Кабміну є нормальний старт опалювального сезону. Вже після цього уряд почне перевіряти теплогенеруючі підприємства на предмет того, як саме виникли їхні борги.
Відзначимо, Криворізька теплоцентраль, яка забезпечує теплом частину жителів Кривого Рогу, має найнижчий рівень розрахунків за спожитий газ і вже заборгувала НАК "Нафтогаз України" 1,7 мільярда гривень, що в значній мірі ускладнить своєчасний початок опалювального сезону в місті.
https://elektrovesti.net/67896_kabmin-uvolit-rukovoditeley-tets-dopustivshikh-dolgi-iz-za-korruptsii-goncharuk

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами