Українська традиційна енергетика: 03-09.06.2019



За підтримки Уряду США підприємства ДАЗВ по поводженню з радіоактивними відходами отримали контейнери для їх транспортування та зберігання


На Київському спецкомбінаті продемонстрували пакувальні комплекти для транспортування та зберігання відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання (ВДІВ). Проект реалізовано у рамках Угоди між Україною та США щодо надання допомоги Україні в ліквідації стратегічної ядерної зброї, а також запобігання розповсюдження зброї масового знищення. Такі пакувальні комплекти були передані на 5 спецкомбінатів (Київський, Дніпропетровський, Львівський, Одеський та Харківський), а також на Державне спеціалізоване підприємство «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами».
«Завдяки фінансовій підтримці Уряду США наші підприємства сьогодні мають обладнання, яке дозволить гарантувати безпеку транспортування ВДІВ та їх безпечне зберігання у відповідних сховищах. Саме у цих контейнерах відпрацьовані джерела будуть прийматися на спецкомбінати, звідки після формування партії будуть відправлятися до нового сховища у зоні відчуження - Централізованого сховища відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання», - зазначає Голова ДАЗВ Віталій Петрук.
У рамках проекту українські підприємства отримали 29 пакувальних комплектів для транспортування та зберігання ВДІВ, 4 крани для перевантажування джерел та 5 біологічних захисних екранів.
http://dazv.gov.ua/novini-ta-media/vsi-novyny/za-pidtrimki-uryadu-ssha-pidpriemstva-dazv-po-povodzhennyu-z-radioaktivnimi-vidkhodami-otrimali-kontejneri-dlya-jikh-transportuvannya-ta-zberigannya.html


Енергомашспецсталь підтвердила готовність до виготовлення заготовок корпусного обладнання для V і VI блоків АЕС «Куданкулам»

27 травня ПАТ «Енергомашспецсталь» відвідав представник Індійської корпорації з атомної енергії (Nuclear Power Corporation of India Ltd., NPCIL) Пардіп Джамбо. Зустріч була присвячена проекту будівництва АЕС «Куданкулам» в Індії.
В ході візиту інспектор перевірив комплект документів – конструкторську і технологічну документацію, документи системи якості, а також відвідав цехи і центральну заводську лабораторію. Підсумком роботи стало підписання актів і документів, що підтверджують готовність ПАТ «Енергомашспецсталь» до запуску у виробництво заготовок для парогенератора V і VI блоків Індійської АЕС.
За результатами перевірки дозволено розпочати роботи з виробництва заготовок для парогенератора. В цілому ж, згідно з підписаними контрактами, фахівці ПАТ «ЕМСС» повинні будуть виготовити і поставити замовнику до кінця цього року 1200 тонн заготовок для корпусу реактора і парогенераторів АЕС «Куданкулам».
Нагадаємо, після успішного аудиту готовності ПАТ «Енергомашспецсталь до виробництва заготовок для АЕС« Куданкулам », в 2017 році був підписаний контракт на поставку заготовок для III і IV енергоблоків Індійської АЕС «Куданкулам». Протягом року, згідно з контрактом, на ЕМСС було виготовлено і відвантажено замовнику 361 виріб загальною масою 3 952 тонни. Всі деталі пройшли на підприємстві повний цикл виробництва, включаючи виплавку сталі, ковку, термічну обробку і механообработку. Контроль виробництва цього важливого для ЕМСС замовлення проходив безпосередньо за участю представників ІКАЕЛ.
АЕС «Куданкулам» – будується атомна електростанція в Індії, розташована на півдні індійського штату Тамілнад. В цьому найважливішому для країни енергетичному проекті використані найпередовіші атомні технології і враховані особливості клімату, в умовах якого будується і буде експлуатуватися АЕС.
http://emss.ua/uk/energomashspetsstal-p-dtverdila-gotovn-st-do-vigotovlennya-zagotovok-korpusnogo-obladnannya-dlya-v-vi-blok-v-aes-kudankulam/


Кабмін оголосив відбір на посади незалежних членів наглядової ради «Укргідроенерго»

Кабінет міністрів України оголосив відбір на посади незалежних членів наглядової ради ПрАТ «Укргідроенерго».
Про це повідомляє прес-служба Кабміну.
Згідно з оголошенням про проведення відбору, претендент повинен мати не менше 10 років загального стажу, не менше семи років досвіду роботи на керівних посадах (або стаж на керівних посадах держслужби не менше п’яти років).
Кандидати повинні взяти на себе зобов’язання приділяти виконанню обов’язків членів наглядової ради не менше 30 робочих днів на рік, розуміти особливості діяльності компанії, мати базові знання в сфері законодавчих актів, що регулюють її, а також розбиратися в ринку е/е, тенденції та перспективи розвитку галузі.
Претенденти повинні відповідати критеріям незалежності, визначеним у законодавстві, володіти однією або кількома професійними компетенціями. Зокрема, мова йде про стратегічному менеджменті, управлінні діяльністю суб’єктів господарювання у сфері енергетики, енергетичного комплексу, управлінні діяльністю міжнародних операторів електро-, теплопостачання, фінансах і аудиті, корпоративне управління, комплаєнс і управлінні ризиками.
Відповідно до опису вакансії, перевага буде віддаватися кандидатам з досвідом роботи в енергокомпаніях, в тому числі і міжнародних, наглядових радах, а також кандидатам з досвідом залучення інвесторів і фінансових установ, реструктуризації міжнародних фінансових зобов’язань.
Заява про участь в конкурсі приймаються з 30 травня до 20 червня 2019 року.
http://oilreview.kiev.ua/2019/05/30/kabmin-obyavil-otbor-na-dolzhnosti-nezavisimyx-chlenov-nabsoveta-ukrgidroenergo/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами