Українська традиційна енергетика: 02-08.11.2020

0A306378-7E80-4BE4-883C-0A7DFF2AC403

Укргідроенерго затвердило до випуску фінзвітність за 9 місяців 2020 року

ПрАТ Укргідроенерго затвердило до випуску фінансову звітність, підготовлену відповідно до МСФЗ, за 9 місяців, що закінчилися 30 вересня 2020 року.
Аналіз фінансових показників ПрАТ «Укргідроенерго» за останні роки підтверджує стабільний фінансовий стан і позитивну динаміку розвитку товариства.
Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) Товариства за 9 місяців 2020 року склав 9 528,9 млн. грн.
Чистий фінансовий результат за результатами 9 місяців 2020 року – 2 960,7 млн. грн. Прибуткова діяльність Товариства протягом останніх 10 років є високим позитивним показником.
Протягом багатьох років ПрАТ «Укргідроенерго» є сумлінним платником податків. За підсумками роботи 9 місяців 2020 року Товариство сплатило в повному обсязі свої зобов’язання до бюджетів усіх рівнів – 2 845,2 млн. грн., в тому числі дивідендів на державну часту акцій – 966,8 млн. грн.
Детальніше з фінансовою звітністю компанії ви можете ознайомитися у розділі «Фінансова звітність».
https://uhe.gov.ua/media_tsentr/novyny/ukrgidroenergo-zatverdilo-do-vipusku-finzvitnist-za-9-misyaciv-2020-roku
 
 
Реформа вугільної галузі буде проходити поступово і виважено, - Ольга Буславець

Трансформація вугільних регіонів має відбуватися з урахуванням потреб шахтарів у працевлаштуванні та соціальному забезпеченні.
Про це заявила в.о. Міністра енергетики Ольга Буславець під час онлайн-зустрічі з профспілками гірників, що відбулася сьогодні за ініціативи очільниці Міністерства.
«Лише за підтримки профспілок, колективів можна успішно реформувати вугільну галузь, і тільки при усвідомленні викликів, які є на сьогодні. Ми не можемо бути осторонь зобов’язань щодо «зеленого переходу», модернізації і декарбонізації економіки», - зазначила Ольга Буславець.
Водночас вона запевнила учасників зустрічі у зваженому підході до можливостей економіки, до наявних паливних та інфраструктурних ресурсів.
«Потрібно поступово і зважено переходити до нових технологій. Реформування вугільної галузі буде здійснюватись виважено», - наголосила очільниця Міністерства.
Досвід інших європейських держав показав, що вугільна реформа – це тривалий та затратний процес, водночас для України він є невідворотним.
«Ми повинні рухатись цим шляхом. Відчуваючи переваги і недоліки тих чи інших заходів з трансформації безпосередньо «на місцях», профспілки також можуть напрацьовувати пропозиції для пом’якшення ситуації, залучення інвесторів у вугільні регіони», - зазначила Ольга Буславець.
За її словами, гірникам важливо побачити перспективи працевлаштування у інших сферах і зрозуміти, що держава не залишить їх напризволяще.
«У нас немає планів за один-два роки все закрити і розпустити людей. Все буде відбуватися таким чином, щоб врахувати всі потреби людей, які живуть у вугільних регіонах. Потрібно показати людям перспективи, де саме вони зможуть заробляти гроші та утримувати свої сім’ї», - зазначила в.о. Міністра.
Для успішного впровадження реформи Міністерство підготувало пропозиції для пілотних проєктів трансформації вугільних шахт, які дозволять не лише вирішити проблему окремих міст, а й сконцентрувати позитивний досвід для того, щоб поступово поширювати його на всю галузь. До реалізації пілотних проєктів планують залучати міжнародних партнерів. Вони вже висловили свою зацікавленість не лише у пілотних проєктах, а й у впровадженні реформи в Україні загалом. Зокрема, міністр економіки та енергетики ФРН запропонував створити мультифонд, в який Німеччина готова вкласти перший внесок в сумі 20 млн євро і закликає до участі інші держави. Від Великобританії поступила пропозиція долучитись до Безвугільного альянсу, який дасть можливість залучити фінансовий ресурс до реформування вугільної галузі.
http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article;jsessionid=3257A984B770BC1BB9BB8657124448B0.app1?art_id=245485188&cat_id=35109
 
 
Керівник Енергоатому назвав неприпустимим конкурс на посади членів Наглядової ради компанії

Виконуючий обов’язки президента ДП "НАЕК Енергоатом" Петро Котін на прохання нашого видання прокоментував рішення Міненерго оголосити конкурсний відбір кандидатів на чотири вакантні посади незалежних членів Наглядової ради ДП "НАЕК Енергоатом".
"Я, як уповноважений державою керівник Компанії, та від імені багатотисячного колективу ДП "НАЕК Енергоатом" заявляю про неприпустимість та неможливість реалізації такого рішення Міненерго. Такий підхід є деструктивним і не є прийнятним.
Створення Наглядової  ради, яку намагаються проштовхнути без запуску процесу корпоратизації та залишенням нинішнього функціоналу управлінських повноважень за Міненерго, не має нічого спільного з підвищенням ефективності управління Компанією.
Ми підтримуємо створення Наглядової ради, але ж з повноцінним переліком повноважень Наглядового колегіального органу. При ефективному корпоративному управлінні це можливо тільки в акціонерному товаристві, яким на сьогодні Енергоатом ще не є.
Тому, повторююся, ми - за Наглядову раду, яка створена в процесі корпоратизації. А не навпаки. Процес корпоратизації для такої компанії як Енергоатом буде відбуватися відповідно до спеціального закону, який передбачить усі стратегічні особливості підприємства.
Формування ж Наглядової ради на даному етапі потребує значних людських і фінансових витрат, зокрема на виплату гонорарів членам Наглядової ради від 300 тис. грн на місяць кожному члену.
Створення такої Наглядової ради створить управлінський хаос. Її існування буде нетривалим, оскільки після прийняття відповідного закону треба формувати її новий склад з новими повноваженнями.
Таким чином, вважаємо, що лише повноцінна корпоратизація підприємства з прийняттям спеціального закону дозволить створити товариство з урахуванням найкращих світових практик корпоративного управління та уникнути негативного досвіду корпоратизації в Україні. І тільки в такому товаристві можливо буде створити ефективний колегіальний наглядовий орган.
Зазначене питання розглядалося на нараді в Кабінеті Міністрів України. І всі погодилися з таким підходом. Але у Протоколі засідання, текст якого оприлюднено у ЗМІ, визначено зовсім іншу логіку. Там з’явилися питання, які не розглядалися, зокрема пункти 4 та 5 щодо створення Наглядової ради без корпоратизації та спеціального закону, а також щодо передачі у приватну власність ядерних установок та матеріалів.
Тепер стає зрозумілою політика Міненерго: доводимо до банкрутства (борги перед Енергоатомом за останній місяць зросли ще на 1 млрд грн і досягли майже 24 млрд грн) та передаємо у приватну власність! Керувати цим процесом буде наглядова рада із 7 членів, 4 з яких - незалежні члени.
Сьогодні навіть страшно уявити наслідки таких рішень."
Своєю чергою, керівництво та багатотисячний колектив Енергоатому, розуміючи відповідальність перед народом України за стабільну та безпечну роботу атомної енергетики, буде на всіх рівнях захищати інтереси галузі задля недопущення управлінського хаосу, банкрутства та дерибану найбільшого в Україні виробника електроенергії.
https://ukranews.com/ua/news/735777-v-o-prezydenta-dp-naek-energoatom-petro-kotin-prokomentuvav-rishennya-minenergo-ogolosyty
 
 
Міненерго виступає за реформу корпоративного управління та принципово проти приватизації "Енергоатома"

Міністерство енергетики категорично проти приватизації, повного або часткового приватного володіння НАЕК «Енергоатом» та атомними електростанціями. Саме тому міністерство наполягає на проведенні корпоратизації «Енергоатома» в умовах збереження за державою 100% акцій компанії.
Ця позиція підтримана Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та всіма учасниками наради, яка відбулась 27 жовтня під головуванням очільника Уряду. Керівництво «Енергоатома» було присутнє при обговоренні всіх питань, присвячених корпоратизації «Енергоатома», і не висловлювало жодних заперечень проти прийняття відповідних рішень.
Корпоратизація «Енергоатома» має відбуватися виключно з додержанням таких принципів:
- повна відповідність кращим міжнародним практикам;
- жорсткі обмеження щодо відчуження майна, яке відноситься до ядерних установок та ядерних матеріалів;
- чітка визначеність у поводженні з ядерними матеріалами;
- абсолютна прозорість на етапі здійснення корпоратизації та в подальшому під час функціонування новоутвореного акціонерного товариства.
Обранню оптимальної моделі корпоратизації «Енергоатома» передувало тривале дослідження консалтингової компанії Deloitte, яка проаналізувала всі можливі варіанти корпоратизації і представила їх на розгляд Міненерго та «Енергоатома». Після спільних обговорень було обрано варіант, який в жодному разі не передбачає приватизацію компанії.
У випадку «Енергоатому» процес корпоратизації потребує внесення змін до законодавства і Міністерство розраховує, що всі необхідні зміни будуть підтримані Верховною Радою.
При цьому Міненерго закликає чітко розрізняти процеси корпоратизації та реформи корпоративного управління.
Запровадження наглядової ради «Енергоатома» передбачено чинним законодавством, статутом підприємства та відповідає принципам корпоративного управління ОЕСР.
Тож Міненерго оголосило конкурсний відбір кандидатів на чотири вакантні посади незалежних членів наглядової ради «Енергоатома».
«Усі необхідні умови для створення наглядової ради в «Енергоатомі» виконано. Ми сподіваємося, що вже незабаром вийдемо на якісно новий рівень управління державною компанією», - зазначила в.о. міністра Ольга Буславець.
На даному етапі, в умовах здійснення корпоратизації, наглядова рада покликана забезпечити підвищення ефективності управління підприємством та додатковий контроль за його діяльністю, зменшення комерційних ризиків, підвищення інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності, унеможливлення штучного банкрутства компанії та запобігання будь-яким проявам корупції, навіть потенційним.
За словами Петра Котіна, «європейська практика доводить, що наглядова рада як колегіальний орган є найбільш ефективною в прийнятті управлінських рішень. Крім цього, наразі Україна взяла курс на створення на державних підприємствах саме наглядових рад, керуючись принципами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)»
http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article;jsessionid=8C90AE0DEC1BA6E8CCA5B0A00C76498D.app1?art_id=245485970&cat_id=35109
 
 
ЧАЕС переходить на особливий режим роботи

На виконання Указу Президента України №87/2020 для нерозповсюдження коронавірусу COVID-19, та відповідно до протоколу Позачергового засідання Славутицької міської постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 29.10.2020 №15, адміністрація ЧАЕС прийняла рішення з 2 до 15 листопада 2020 року перевести персонал станції на особливий режим роботи.
На робочих місцях залишиться лише оперативний персонал, який забезпечує ядерну та радіаційну безпеку об'єкта, персонал, що здійснює охорону об‘єктів, та персонал, пов‘язаний з життєзабезпеченням об‘єктів ДСП ЧАЕС.
Крім того, Чорнобильська АЕС обмежує ознайомчі візити громадян усіх країн на територію станції щонайменше до 30 листопада 2020 року.
Крім візитів адміністрація ЧАЕС обмежить міжнародні відрядження своїх працівників за кордон та технічні візити іноземних спеціалістів на майданчик ЧАЕС.
https://chnpp.gov.ua/ua/infotsentr/novyny/5675-chaes-perekhodit-na-osoblivij-rezhim-roboti-2

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами