Українська енергетична інфраструктура: 22-28.02.2021

thumbnail-tw-201707261412236791

В Україні модернізують теплопостачання та централізоване водопостачання завдяки енергосервісу

В Україні модернізують підприємства теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, розподілу природного газу та електричної енергії завдяки енергосервісу.
Законопроект № 4356 від 10.11.2020 щодо стимулювання розвитку енергосервісу підтримав Комітетом Верховної Ради України з цифрової трансформації, передає saee.gov.ua. 
Документ також передбачає відновлення ЕСКО-закупівель для підвищення енергоефективності бюджетних установ, удосконалення процедур закупівель; посилення захисту інтересів замовників та ЕСКО-компаній та зменшення фінансових бар’єрів для розвитку механізму енергосервісу; стимулювання впровадження комплексних заходів з енергоефективності.
Впровадження ЕСКО-проектів на згаданих об’єктах сприятиме зменшенню використання паливно-енергетичних ресурсів та комунальних послуг і, як наслідок, економії державного та місцевих бюджетів на їх оплату.
https://ecotown.com.ua/news/V-Ukraini-modernizuyut-teplopostachannya-ta-tsentralizovane-vodopostachannya-zavdyaki-energoservisu/
 

Україна компенсуватиме "зелений" тариф за рахунок збільшення податку на викиди СО2

Міністерство енергетики має намір збільшити податок на викиди СО2 і використати ці кошти для компенсації різниці виробникам "зеленої" електроенергії.
Про це стало відомо 18 лютого після зустрічі чиновників з представниками ВДЕ-генерації, передає interfax.com.ua.
"Це буде справедливо: хто забруднює довкілля і негативно впливає на зміну клімату, той платить, - каже виконуючий обов’язки голови Міністерства енергетики Юрій Вітренко. - Ті, хто робить умови життя краще, довкілля - чистішим, отримують певну компенсацію".
Міністерство енергетики розглядає компенсацію "зеленого" тарифу за рахунок збільшення податку на викиди СО2 у довгостроковій перспективі.
В.о глави Міненерго закликав представників ВДЕ-генерації брати участь у розробці дорожньої карти, яка б дозволила знайти шляхи вирішення накопичених у галузі проблем і реалізації довгострокових перспектив розвитку ВДЕ.
https://ecotown.com.ua/news/Ukraina-kompensuvatime-zeleniy-tarif-za-rakhunok-zbilshennya-podatku-na-vikidi-SO2/
 

В Україні побудують швидкісні електрозарядні станції на основних автошляхах

В Україні побудують мережу швидкісних електрозарядних станцій на основних автошляхах зі столиці до Львова, Одеси та Дніпра.
Про це сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій у ході Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" 23 лютого, передає interfax.com.ua. 
"Запускаємо спеціальну державну програму підтримки, яка дозволить побудувати швидкісні електрозарядні станції на найбільш популярних маршрутах: Київ-Львів, Київ-Одеса і Київ-Дніпро, - повідомив він. – Таким чином стимулюватимемо розвиток електромобільності в Україні".
Наразі в Україні працює 11 операторів зарядних станцій, три з яких мають власне виробництво станцій змінного і постійного струму.
У Мінінфраструктури вважають, що оскільки попит на електротранспорт в Україні постійно зростає, важливо збільшити кількість "швидкісних" зарядних станцій постійного струму.
«Локалізація виробництва електрокарів в Україні дозволить створити нові робочі місця і збільшити частку автовиробництва у ВВП держави, - підкреслюють у відомстві. - Розвинена мережа зарядної інфраструктури дозволить власникам електрокарів комфортно пересуватися не тільки у межах населених пунктів, а й у міжміському сполученні».
Наразі Мінінфраструктури спільно з Європейським інвестиційним банком оновлює близько 1000 одиниць громадського транспорту у 29 містах, а також готує пілотний проект з установки швидкісних електрозарядок на головних магістралях країни та локалізує виробництво електрокарів в Україні, зауважив Владислав Криклій.
https://ecotown.com.ua/news/V-Ukraini-pobuduyut-shvidkisni-elektrozaryadni-stantsii-na-osnovnikh-avtoshlyakhakh/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами