Українська енергетична інфраструктура: 18-24.03.2019



Держпідприємство «Держвуглепостач» змінило керівника


Тимчасовим виконувачем обов’язків директора ДП «Держвуглепостач» став Михайло Волошин замість Андрій Плюнгіна.
Як передає БізнесЦензор, про це свідчить інформація на сайті держпідприємства.
Крім того, згідно з реєстром електронних декларацій НАПКА, який очолював «Держвуглепостач» з квітня 2016 року Андрій Плюнгін 7 березня подав декларацію перед звільненням.
У той же час дані про зміну керівника держпідприємства ще не внесені до держреєстру юросіб.
Михайло Волошин раніше обіймав посаду заступника директора ДП «Держвуглепостач».
«Держвуглепостач» був створений в 2016 році. На підприємство покладено виконання функції державного трейдера вугільної продукції. Зокрема, закупівля вугілля у державних вугледобувних підприємств та його поставки енергогенеруючим компаніям, підприємствам коксохімічної промисловості та іншим споживачам.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів в грудні 2017 року утворив державне підприємство «Національна вугільна компанія», яка покликана замінити «Держвуглепостач» при продажу вугілля держшахт.
У травні 2018 року Міністерство вугільної промисловості та енергетики зареєструвало ДП «Національна вугільна компанія», керівником якої призначили Олексія Райчева. Райчев до цього з 2016 року очолював ДП «Вугільна компанія» Краснолиманська». Його призначення на цю посаду збіглося за часом зі зміною мажоритарного власника ТОВ «Краснолиманська», яке використовує пласти однойменного державного підприємства. Замість Ігоря Гуменюка та його бізнес-партнерів новим власником стало ТОВ «Укрдонінвест» Віталія Кропачева.
В об’єднану компанію увійдуть 19 державних підприємств, які в своєму складі мають 33 державні шахти.
Зокрема, до складу ДП «Національна вугільна компанія» увійдуть: ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське», ДП «Шахта ім. Сургая», ДП «Селідоввугілля», ДП «Торецкуголь», ДП «Мірноградуголь», ДП «Первомайськвугілля», ДП «Волиньвугілля», ДП «Львіввугілля», ДП «Нововолинський ремонтно-механічний завод», ДП «Дондіпровуглемаш», ДП «Южгипрошахт», ДП «Дніпрогіпрошахт», ДП «Державний науково-дослідний інститут організації та механізації шахтного будівництва».
http://ukrrudprom.com/news/Dergvuglepostach_smenil_rukovoditelya.html


«Укренерго» зриває терміни введення нового ринку електроенергії, - «Енергоатом»

ДП НЕК «Укренерго» не готове до введення нового ринку електроенергії, запланованого на 1 липня 2019 року.
Про це генеральний директор «Енергоатом-Трейдинг» (підрозділ НАЕК «Енергоатом») Сергій Бєдін заявив в інтерв’ю енергореформи, передає БізнесЦензор.
«Ми бачимо, що терміни виконання «Укренерго» багатьох передбачених законом (закон «Про ринок електричної енергії», - ред.) кроків або зірвані, або під високою загрозою зриву. Відповідно до Кодексу комерційного обліку, на цю компанію покладено функцію Адміністратора комерційного обліку. Програмне забезпечення для адміністратора поки не закуплено і навіть тендер не оголошений «, - заявив Бєдін.
Відповідаючи на питання, чи вдасться дотриматися запланованих термінів введення нової моделі енергоринку, він зазначив, що «Укренерго» уклало контракт на поставку необхідного програмного забезпечення, але контракт поки знаходиться на стадії впровадження.
«Представники» Укренерго «неодноразово заявляли про наявність проблем як з оплатою, так і з впровадженням цього програмного забезпечення. Тому дата 1 липня 2019 роки (введення конкурентного ринку електроенергії, - ред.) Є сумнівною», - сказав керівник компанії «Енергоатом-Трейдинг».
«Укренерго» у всіх своїх публікаціях в ЗМІ про цю проблему замовчує. Вони готуються до запуску балансуючого ринку, до виконання функції адміністратора розрахунків, а ось до запуску комерційного обліку не готуються. А це наріжний камінь. Немає тих ваг, на яких виробники будуть «відважувати» електроенергію по всіх етапах технологічного циклу - від виробника до споживача», - сказав Бєдін.
Глава компанії нагадав, що зараз функцію обліку, замість «Укренерго», виконують колишні обленерго в особі операторів систем розподілу, згідно з постановою НКРЕКП.
«Все працює за тимчасовою схемою. Коли перестане існувати «Енергоринок» - нинішній головний оператор комерційного обліку, тоді взагалі ніхто не буде зводити дані по країні. У «Укренерго» немає програмного забезпечення, «Енергоринок» вже цього не робить. Точка. Колапс» , - заявив Бєдін, коментуючи проблемну ситуацію з програмним забезпеченням «Укренерго», внаслідок якої заплановане з 1 липня 2019 року впровадження нової моделі енергоринку може не відбутися.
https://biz.censor.net.ua/news/3116427/ukrenergo_sryvaet_sroki_vvedeniya_novogo_rynka_elektroenergii_energoatom


«Укренерго» розробило концепцію розвитку кібербезпеки до 2023 року

НЕК «Укренерго» розробило концепцію розвитку кібербезпеки на 2019-2023 роки, в основі якої - аналіз поточного стану інформаційної безпеки в компанії, власні напрацювання та досвід світових лідерів в області кіберзахисту і інформаційних технологій, перш за все Ізраїлю.
Про це йдеться в повідомленні компанії, передає БізнесЦензор.
Згідно з повідомленням, концепція об’єднує всі напрямки розвитку системи кібербезпеки «Укренерго» з метою посилення безпеки інформаційної інфраструктури компанії і мінімізації негативного впливу інцидентів кібербезпеки на роботу компанії.
«Всього це 30 проектів на найближчі чотири роки. Серед них - створення захищеної транспортної мережі підприємства для безпечної взаємодії із зовнішнім світом, організація захищених базової інфраструктури та центрів обробки даних, а також створення Операційного центру безпеки і професійного навчання персоналу. Реалізація найбільш значущих з них запланована вже в 2019-2020 роках «, - сказано в повідомленні.
У компанії відзначили, що проект концепції пройшов аналіз Служби безпеки України та Державної служби спецзв’язку та захисту інформації в рамках укладеного Меморандуму про співпрацю. Їх відгуки про Концепцію були позитивними, а рекомендації цих державних органів безпеки враховані в документі.
«Ми вже почали реалізацію Концепції. Зокрема, створюємо Операційний центр безпеки (SOC) з власним інструментарієм і системою збору та аналізу інцидентів інформбезпеки. Також почали процес фізичного поділу мереж на корпоративну і технологічну. Реалізація Концепції дозволить створити надійну систему кібербезпеки. А це одна з ключових ланок модернізації та автоматизації підстанцій, що забезпечує надійність і безпеку передачі електроенергії за європейськими стандартами «, - зазначив директор з інформаційних технологій «Укренерго» Сергій Галаган.
https://biz.censor.net.ua/news/3116342/ukrenergo_razrabotalo_kontseptsiyu_razvitiya_kiberbezopasnosti_do_2023_goda


«ДТЕК Дніпровські електромережі» в 2018 р інвестували 468 млн грн в модернізацію енергоструктури

Компанія «ДТЕК Дніпровські електромережі» в 2018 році направила на модернізацію електроліній та обладнання, а також впровадження «розумних» технологій 468 млн грн, повідомила прес-служба компанії.
Так, на будівництво, реконструкцію і модернізацію електричних мереж в рамках інвестиційної програми було виділено 390 млн грн. В цілому реконструйовано понад 27 км електроліній в Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському, Новомосковську, Павлограді.
З коштів, спрямованих на впровадження «розумних» технологій, 65 млн грн було інвестовано в установку smart-лічильників, що дозволяють споживати електроенергію за денним і нічним тарифами, а компанії - дистанційно отримувати свідчення. В даний час «розумними» лічильниками забезпечені 247 тис. Клієнтів, уточнили в компанії.
«ДТЕК Дніпровські електромережі» входять в операційний холдинг «ДТЕК Мережі» в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який в свою чергу входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов. «ДТЕК Мережі» розвивають бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях.
https://interfax.com.ua/news/economic/572720.html

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами