Українська альтернативна енергетика: 25.11-01.12.2019



UDP Renewables запускає нову СЕС “Первомайськ” із піковою потужністю 6,5 МВт

Компанія UDP Renewables ввела в експлуатацію сонячну електростанцію у місті Первомайськ Миколаївської області.
СЕС “Первомайськ” займає площу 12,3 га, на якій встановлено понад 19,7 тис. сонячних панелей потужністю 330 Вт виробництва Jinko Solar — компанії, яка є найбільшим світовим виробником сонячних панелей. Така кількість панелей може генерувати майже 7600 МВт∙год електроенергії на рік. Це достатня кількість для забезпечення потреб 3250 домогосподарств.
 “За перші дев’ять місяців цього року потужність відновлюваних джерел енергії в Україні зросла вдвічі. Ми з партнерами вважаємо стратегічно важливим подальше збільшення частки ВДЕ в енергоміксі країни та слідкуємо за тим, щоб виробництво енергії на наших станціях відповідало найкращим світовим практикам”, — зазначив засновник UFuture Василь Хмельницький.
Експлуатація СЕС “Первомайськ” дозволить скоротити викиди діоксиду вуглецю до 11 тис. тон на рік.
“Наша команда доклала значних зусиль для введення в експлуатацію СЕС “Первомайськ”. Цей проект є черговим внеском до реалізації Національної енергетичної стратегії. Вже до кінця 2019 року Україна досягне 4% частки ВДЕ у загальному виробництві електроенергії. Вдячні нашим партнерам — групі компаній KNESS, юридичній компанії Everlegal та фінансовому партнеру АБ “УКРГАЗБАНК” за підтримку у реалізації проєкту”, — наголосив керівний партнер компанії UDP Renewables Сергій Євтушенко.
Під час будівництва на станції було створено 125 робочих місць. Генеральним підрядником об’єкту виступила група компаній KNESS.
https://ufuture.com/uk/udp-renewables-zapuskaye-novu-ses-pervomajsk-iz-pikovoyu-potuzhnistyu-6-5-mvt/
 
 
Майже 2 тис домогосподарств Дніпропетровщини встановили сонячні панелі 

На Дніпропетровщині сонячними панелями обладнані 1982 домогосподарства. Це найбільше в Україні, повідомили в управлінні паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації.
 «Дніпропетровщина лідирує за кількістю домашніх сонячних електростанцій в Україні. Найбільше їх у південних, «сонячних» районах області – Широківському, Апостолівському, Нікопольському, – розповіли в управлінні. – Такі міні-СЕС встановлюють на кришах та землі. Вони дозволяють господарям повністю забезпечувати власні будинки електроенергією. Надлишок, який вони продають за «зеленим тарифом», потрапляє до єдиної мережі».  
Бум розвитку альтернативної енергетики у приватному секторі області припав на 2019-й. 1130 домашніх сонячних електростанцій встановили саме цьогоріч.  
Загальна потужність всіх сонячних електростанцій приватних домогосподарств Дніпропетровщини – 49,8 МВт.
https://adm.dp.gov.ua/ua/news/majzhe-2-tis-domogospodarstv-dnipropetrovshchini-vstanovili-sonyachni-paneli
 
 
На Мукачівщині збудували сонячну електростанцію

У Нижньому Коропці Мукачівської міської ОТГ на завершальній стадії будівництво двох сонячних електростанцій загальною потужністю 24 МВт.
 Це одна з найпотужніших сонячних електростанцій в області, вона складається з понад 72 000 панелей, цього достатньо аби забезпечити електрикою до прикладу все місто Мукачево, – розповідає представник компанії ТОВ «Геліос Стратегія» (м.Дніпро), яка займається будівництвом об’єкту Сергій Носа. Чоловік каже, інвесторами проекту загальна вартість якого близько 24 млн. доларів є корейська компанія GS Engineering & Construction Co.
Щороку дві сонячні електростанції вироблятимуть близько 24 МВт електроенергії яку продаватимуть за «зеленим» тарифом. Розмістили СЕС на 45 гектарах землі у селі Нижній Коропець на місці закинутого, зарослого бур’яном пустиря. Будівництво сонячних електростанцій економічно вигідне і для громади села, адже це створить додаткові робочі місця та надходження в бюджет – розповідає в.о. старости села Нижній Коропець Магдалини Молнар.
Щороку в бюджет громади буде надходити 1,5 млн гривень від оренди землі, які планують вкладати в розвиток села. В подальшому на об’єкті планується працевлаштувати на постійній основі близько 20 чоловік. Також за кошти інвесторів в селі відремонтують дорогу протяжністю 850 метрів. Вже наступного року сонячна електростанція запрацює на повну потужність.
http://ekonomika.ko.net.ua/?p=18206
 
 
Німці збудують на Івано-Франківщині 12 вітряків

В Івано-Франківській області на території Тлумацької ОТГ, у селі Прибилів, громада збудує 12 вітряків для розвитку вітрової енергетики, партнерами проєкту виступить німецька компанія FEFA.
Про це повідомив голова Тлумацької ОТГ Роман Круховський.
«Під час візиту до Німеччини, окрім ознайомлення з компанією FEFA та діяльністю у сфері вітрової енергетики даної компанії, після тривалих переговорів підписано договір містобудівної діяльності, яким передбачено будівництво 12-ти вітряків у селі Прибилів Тлумацької ОТГ», - повідомив Круховський. 
Відповідно до інвестиційного проєкту, вітрові установки матимуть потужність 5600 кВт і висоту 166 м. Оператор вітрових установок зареєструється у Тлумацькій ОТГ і сплачуватиме податки до місцевого бюджету. 
Круховський закликав громаду всебічно сприяти реалізації цього інвестиційного проєкту. 
Тлумацька ОТГ працює з 2017 року і об’єднала місто Тлумач з селами Бортники, Братишів, Загір'я, Вікняни, Гринівці, Колінці, Королівка, Надорожна, Остриня, Прибилів, Пужники, Тарасівка.
http://pobudovano.com.ua/news/nimtsi-zbuduyut-na-ivano-frankivshchini-12-vitryakiv
 
 
Турецькі інвестори будують на Житомирщині сонячну станцію потужністю 11 МВт

Поблизу Слобідки(Житомирська область) завершують будівництво сонячної електростанції потужністю 11 МВт.
 Проект реалізує турецька компанія «YEO», передають Малинські новини. 
Станція складатиметься з 33 тис. сонячних панелей та п’яти трансформаторних підстанцій.
«Сонячну» електроенергію подаватимуть у загальну мережу за «зеленим» тарифом.
Вартість проекту 25 мільйонів доларів.
Слобідська громада отримуватиме до бюджету додаткові надходження за оренду земельної ділянки. Також буде створено нові робочі місця.
https://ecotown.com.ua/news/Turetski-investory-buduyut-na-ZHytomyrshchyni-sonyachnu-stantsiyu-potuzhnistyu-11-MVt/
 
 
В Балаклеї будують сонячну електростанцію

Нещодавно на території Балаклеї на земельній ділянці площею понад 20 га розпочалося будівництво електростанції потужністю 8,5 МВт. Проєкт почали реалізовувати після підписання договору оренди земельної ділянки між Балаклеївською сільською радою та ТОВ «КВАТТРО ЕНЕРДЖІ» площею 3,5 га під будівництво сонячної електростанції. Також цьому товариству надано дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою на земельну ділянку площею 17 га за межами населеного пункту під будівництво сонячної електростанції.
 «На даний момент будівництво в самому розпалі: практично закінчили встановлювати опорні металеві конструкції, завозяться обладнання, сонячні панелі та інвертори» - говорить директор ТОВ «КВАТТРО ЕНЕРДЖІ» Анатолій Депутат .
Фактично роботи по будівництву станції мають завершити до кінця 2019 року. Після цього слідуватиме етап підключення до мережі, який триватиме близько 2 місяців. Електроенергію, яку вироблятиме сонячна електростанція, планують продавати Обленерго.
Голова Балаклеївської ОТГ Ростислав Ситнік говорить, що після будівництва податок на прибуток буде надходити в бюджет ОТГ і, виходячи з запланованої потужності електростанції, складатиме понад 10 млн гривень.
Крім того, директором підприємства було запропоновано взяти на себе забезпечення електроенергією вуличного освітлення громади, а це за вартістю більше 200 тис. гривень.
«На етапі будівництва електростанції тут працюють близько 200 робітників з числа місцевих жителів, а під час експлуатації планується понад 20 працівників. Залучення інвестора в село та реалізація проєкту такого масштабу – результат нашої спільної роботи з депутатами Балаклеївської сільської ради, що тривала останні 1,5 року» - говорить Ростислав Ситнік.
Фінансують цей проєкт група інвесторів із Туреччини, які планують його реалізовувати по всій Черкаській області. Наразі відбуваються перемовини щодо будівництва такої станції в Смілі. В кінцевому результаті, потужність всіх електростанцій має становити 32,5 МВт.
https://smila-ua.com/index.php/12-news/society/12210-society-2019-11-22-13

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами