Українська альтернативна енергетика: 24-30.06.2019



«Захід груп Енерго» в Тернопільській області побудує ВЕС потужністю 5 МВт


ТОВ «Захід груп Енерго» (Зборівський р-н Тернопільської обл.) має намір побудувати вітроелектростанцію (ВЕС) потужністю 5 МВт на території Олієвської сільради Зборівського р-ну, повідомляється на сайті реєстру оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС), передає Енергореформи. В рамках проекту планується установка однієї вітротурбіни висотою до 170 метрів, розмір лопатей до 62 м. Загальна площа забудови складе 0,3437 га., крім того, планується будівництво трансформатора потужністю 6 МВт і підземних кабельних ліній 35 кВт., Очікується, що щорічно ВЕС буде виробляти електроенергії до 16 тис. МВт.
За даними єдиного держреєстру юросіб, кінцевим бенефіціарним власником «Захід груп Енерго» є Василь Шіліга.
http://reform.energy/news/zapad-grupp-energo-v-ternopolskoy-oblasti-postroit-ves-moshchnostyu-5-mvt-11676


В гуртожитках Одеської юракадемії встановлюють сонячні панелі і колектори

Національний університет «Одеська юридична академія» приєднався до інноваційного проекту «Зелений університет». Відтепер 7-поверховий гуртожиток забезпечуватиметься гарячою водою за допомогою сонячних колекторів і панелей, пише Слово.
Раніше сонячні батареї були встановлені в гуртожитку «Феміда» на вулиці Академічній. Надалі проект буде реалізований у всіх без винятку навчальних корпусах та гуртожитках університету, причому не тільки в Одесі, але і в структурних підрозділах в інших містах – в Києві, Чернівцях, Івано-Франківську, Черкасах, Миколаєві та Кривому Розі. Програма «Зелений університет» була затверджена Вченою Радою, а Первинна профспілкова організація та Студентська Рада університету підтримали інноваційне рішення, яке сприятиме підвищенню комфорту проживання в гуртожитках і позитивно позначиться на навчальному процесі. До проекту також приєднається і вуз-партнер – Міжнародний гуманітарний університет. Крім цього, більше сотні сонячних панелей будуть встановлені на даху першої в Україні загальноосвітньої церковно-приходської школи.
Напередодні старту проекту було проведено енергоаудит, який показав економічну обґрунтованість встановлення сонячних колекторів. За попередніми розрахунками, університет зможе заощадити до 20% коштів на оплату електроенергії, до 40% на оплату гарячого водопостачання і до 35% на опаленні. Запас гарячої води становить 4 тонни.
«У літню пору система повністю забезпечуватиме гуртожиток гарячою водою, а навесні, восени і взимку вода буде попередньо грітися в колекторах, а потім догріватися або електричними тенами, або від котельні», – коментує технічний директор компанії «Standart Engineering» Віктор Бондар.
Завдяки такій програмі студенти, які проживають в гуртожитках «Феміда» і «Приморський» на вулиці Академічній, вже зараз мають можливість користуватися гарячою водою протягом усього року. Беручи до уваги те, що в Одесі протягом року 250 днів є сонячними, внесок в розвиток сонячної енергетики абсолютно доцільний. Програма також передбачає утеплення стін і покрівлі, заміну вікон, світильників на енергозберігаючі, а також повну автоматизацію індивідуальних теплових пунктів.
https://ecotown.com.ua/news/V-hurtozhytkakh-Odeskoyi-yurakademiyi-vstanovlyut-sonyachni-paneli-i-kolektory/


Vestas в III кв.-2019 поставить «Віндкрафт Україна» вітротурбіни для Мирненська ВЕС на 163 МВт

Датська компанія Vestas уклала контракт з ТОВ «Віндкрафт Україна» на поставку 39 вітротурбін V150 потужністю 4,2 МВт кожна для будівництва Мирненська вітроелектростанції (ВЕС) потужністю 163 МВт (Херсонська обл.), Передає енергореформи.
Як повідомила прес-служба Vestas, поставка турбін, як очікується, почнеться в третьому кварталі 2019 року.
Компанія «Віндкрафт», заснована екс-співвласником компанії «Чумак» Карлом Стуреном, почала будувати ВЕС в 2011 році. У 2017-2019 році вона ввела Новотроїцької ВЕС на 70 МВт, в 2018 році також побудувала 70 МВт Овер’янівська ВЕС. Всього на сьогодні «Віндкрафт» експлуатує близько 90 вітроустановок (всі - в Херсонській обл.) Загальною потужністю 170 МВт.
http://reform.energy/news/vestas-v-iii-kv-2019-postavit-vindkraft-ukraina-vetroturbiny-dlya-mirnenskoy-ves-na-163-mvt-11666


У Києві планують побудувати перший в Україні комплекс із переробки опалого листя

Київ продукує 120 тисяч тонн опалого листя щороку. Побудова спеціальної установки, яка дозволить отримати біогаз із рослинних решток, поступово вирішить проблему із їх накопиченням і питанням утилізації. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований під час робочої зустрічі із представниками фінської компанії Metener – європейського розробника біогазових установок.
«Ринок біогазу на сьогодні найбільш розвинений у Європі, адже саме країни ЄС першими впровадили програми переходу до альтернативних джерел енергії та підтримували ініціативи, спрямовані на впровадження нових біогазових технологій. Україна підписала Паризьку угоду у рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату ще у 2016 році. Наразі потрібно вжити заходи зі зменшення вуглекислого газу в атмосферному повітрі до 2020 року, тому влаштування цієї системи з переробки рослинних залишок – пілотний проект, який покликаний вирішити питання із масового накопичення опалого листя», – зазначив Андрій Мальований.
Фахівці компанії Metener надали рекомендації з питань установки комплексу, оглянули місце його можливого розташування.
Варто зазначити, що компанія Мetener використовує технології, які дозволяють створити біоустановку для використаного опалого листя, сухої трави та інших рослинних відходів, як біомаси для отримання біогазу. У європейській практиці 75% біогазу виробляється з відходів сільського господарства, 17% — з органічних відходів приватних домогосподарств і підприємств, ще 8% – із муніципальних каналізаційних стоків та каналізаційних стоків окремих виробництв. Біогаз є відновлювальною та стійко виробленою енергією. Серед усіх видів транспортного палива біогаз володіє найменшим ефектом парникового газу та найкращою виробничою ефективністю. Із біогазом рециркулюється не лише вуглець, але й поживні речовини, а кінцевий продукт використовується як добриво.
https://kyivcity.gov.ua/news/u_kiyevi_planuyut_pobuduvati_pershiy_v_ukrani_kompleks_iz_pererobki_opalogo_listya/


На Оболоні планують побудувати великий IT-парк

В Оболонському районі Києва на півострові Собаче гирло хочуть побудувати IT-парк «Generation». Про це повідомляє архітектурне бюро Zotov & Co, передає kiev24.ua.
Згідно з проектом, на площі 107 тисяч квадратних метрів планується побудувати інноваційний парк для працівників IT-індустрії.
Йдеться про горизонтальну сучасну будівлю, довжиною близько 700м, шириною 39м і висотою близько 12 м.
У будівлі буде розташовуватися великий мультимедійний зал для масових заходів. Фасади житлових блоків будуть оснащені підйомними системами фасадних жалюзі.
За задумом, IT-парк повинен непомітно влитися в навколишнє середовище. У публічній частині будівлі облаштують офіси, освітні установи, зокрема, IT-академію, школу і дитсадок, готель, а також спортивну зону з басейном і спортзалом.
У житловому блоці зроблять підземний паркінг і комфортабельні квартири. На даху будівлі хочуть встановити сонячні батареї, облаштувати сад і спортивні майданчики.
Для комфортного проїзду відвідувачів до території Собачого гирла, архітектори пропонують з’єднати півострів електробуси зі станцією метро «Героїв Дніпра». Навігація на території самого півострова буде проходити під землею.
http://vseprokiev.com.ua/na-oboloni-planiruyut-postroit-bolshoj-it-park/


На даху школи на Полтавщині встановлять сонячну електростанцію

Белікська загальноосвітня школа №2 в Кобеляцькому районі буде використовувати енергію сонця.
Як повідомляє канал Центральний, заклад прийняв участь в німецькому грант і перемогло.
Белікська загальноосвітня школа №2 Кобеляцького району невелика, тут навчається всього 52 учня. Зараз керівництво навчального закладу планує перейти на відновлювану енергію. Вони взяли участь в проекті «Перша зелена школа в Полтавському регіоні». Його виконають спільно з ГО «ЕКОЛТАВА» і Кобеляцькою районною радою за підтримки Німецького Фонду «URBIS».
Конкурсу, в якому ми брали участь, передувала велика робота. Нами був запрошений експерт з Німеччини Маргіта Радетц. Вона приїхала, зробила нашій школі енергоаудит, - зазначив Іван Данько, завідувач філією «Белікська ЗОШ №2».
За рік з бюджету на електроенергію школа в середньому витрачає 34 000 гривен. Щоб заощадити кошти і пустити їх на інші потреби, на даху школи встановлять сонячну електростанцію.
https://poltava.sq.com.ua/rus/news/novosti/14.06.2019/shkola_na_poltavschine_budet_ispolzovat_energiyu_solntsa/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами