Українська альтернативна енергетика: 18-24.11.2019

69_main

На Тлумаччині з’явиться сонячна електростанція


ПП «Гермес-2» отримало дозвіл на будівництво сонячної електростанції в с.Живачеві Тлумацького району (урочище Рівнички).
Під будівництво сонячної станції відведена земельна ділянка площею 15 гектарів, яку підприємство орендує з 30 березня 2018 року. Поряд відведено ще чотири земельні ділянки для будівництва енергогенеруючих підприємств загальною площею 58 гектарів.
За даними ЄДРПОУ, засновниками ПП «Гермес-2» є житель с.Сопова Коломийського району Палагнюк Володимир Михайлович та франківець Богайчук Богдан Данилович. Кінцевим бенефіціаром є громадянин Угорщини Андреа Ерюш через опосередковане володіння компанією Проперті Про.
https://pravda.if.ua/na-tlumachchyni-zyavytsya-sonyachna-elektrostancziya/


На Хмельниччині встановлять сім вітрогенераторів

Біля села Антонівка(Хмельницька область) виділили майже 9 гектарів для будівництва першої в області вітроелектростанції.
Сім земельних ділянок по 1,75 га кожна розташовані на непридатних для сільського господарства землях, розповіли ЕcoTown у Чемеровецькій селищній раді.
«Плануємо збудувати сім вітряків, – каже голова Чемеровецької селищної ради Олександр Собань. - Вже надали згоду і маємо усі необхідні документи».
https://ecotown.com.ua/news/Na-KHmelnychchyni-vstanovlyat-sim-vitroheneratoriv/


Попит на електромобілі продовжує рости, лідери не змінюються

За десять місяців з початку року українці придбали і поставили на облік 6247 автотранспортних засобів на електротязі, повідомляє Укравтопром.
З цієї кількості: легкових авто – 5789 шт., комерційних – 458 шт. Таким чином, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, попит на легкові електромобілі в Україні зріс на 37%, а на комерційні – майже вдвічі.
Ринок комерційних автомобілів на електротязі продовжує формуватися в основному за рахунок імпортного секонд-хенду, частка якого склала 96 відсотків. А більша частина реєстрацій тут припала всього на дві моделі: RENAULT Kangoo Z. E. – 420 шт. (403 б/в і 17 нових), NISSAN e-NV200 – 21 шт. (20 б/в і 1 нова).
На ринку легкових електрокарів також домінували старі машини. З 5789 зареєстрованих з початку року машин тільки 498 були новими.
Найпопулярнішим електрокаром в українців залишається NISSAN Leaf. З січня по жовтень 2763 ліфів поповнили автопарк країни.
На другому місці TESLA Model S, автомобілі цієї моделі з початку року обрали 489 автомобілістів.
Також до п’ятірки найбільш затребуваних автомобілів з нульовим рівнем викидів увійшли: BMW i3 – 297 шт.; VOLKSWAGEN е-Golf – 279 шт.; FIAT 500е – 253 шт.
http://ukrautoprom.com.ua/popit-na-elektromobili-prodovzhuye-rosti-lideri-ne-zminyuyutsya


Громада на Волині планує збудувати 40 вітроелектростанцій загальною потужністю 200 МВт

До 2021 року вітрову електростанцію загальною потужністю 200 мегават планує побудувати Затурцівська ОТГ.
Про це йшлося під час пресзаходу на тему «Робота Волинського ЦРМС у 2016-2019 роках: здобутки та перспективи»» 12 листопада у Луцьку.
Наразі в громаді розробили схему планування території ОТГ – це вид містобудівної документації, який розробляють в цілому для громади. Про це повідомила радник з просторового планування Програми з U-LEADЄвропою Катерина Степчук. Документ вже пройшов містобудівну раду і, як сподіваються, громада отримає можливість побудувати вітрову електростанцію на своїй території.
Як розповів голова Затурцівської ОТГ Володимир Патійчук, йдеться про план з будівництва 40 вітрових електростанцій потужністю по 4-5 мегават. До них прокладуть дороги з твердим покриттям, працюватимуть до 30 осіб. Розпочати будівництво планують у 2020 році, завершити у 2021. Наразі готують документацію щодо отримання містобудівних умов. Електростанції до 150 метрів заввишки кожна розміщуватимуться на відстані не менше 700 метрів від населеного пункту. Для кожної зі станцій відводитиметься ділянка площею 30 сотих. У разі запуску цих станцій в експлуатацію це стане поштовхом для області у сфері альтернативної електроенергії.
https://www.volynnews.com/ua/news/all/hromada-na-volyni-planuye-pobuduvaty-vitrovi-elektrostantsiyi-do-2021-ro/


У Кролевці буде своя сонячна електростанція

У Кролевці запускають першу чергу сонячної електростанції, повідомляє Кролевецька міська рада.
Сонячну електростанцію на площі 40 гектарів будує у Кролевці ТОВ “Зоннененергі”.
Перші дві черги будівництва планували завершити ще у 2019 році. Третя черга – у 2020 році. Потужність готової сонячної електростанції буде 15 МВт електроенергії.
Обслуговуватимуть її 15 робітників з місцевих мешканців.
http://sts.sumy.ua/society/u-krolevczi-bude-svoya-sonyachna-elektrostancziya.html


Виходець із України готує кругосвітній переліт на планері на сонячних батареях

Мандрівник Федір Конюхов заявив, що планує здійснити безпосадковий переліт навколо Землі на літаку-планері з сонячними батареями (проект «Альбатрос») у 2020 або 2021 році.
«Поки плануємо у 2020 році або у 2021-му» , – сказав Конюхов, додавши, що він має намір здійснити кругосвітній політ.
Наразі триває будівництво літака, розмах крил якого становитиме 44 метри. Планується, що на ньому будуть встановлені сонячні батареї, і за рахунок вироблюваної ними енергії мандрівник літатиме у світлий час доби, вночі ж літальний апарат літатиме як планер.
В історії світової авіації був усього один успішний переліт навколо світу на енергії сонця – швейцарський літак Solar Impulse 2 здійснив навколосвітню подорож за 500 днів, зробивши 19 зупинок. Команда проекту «Альбатрос» працює над створенням літака, здатного здійснити політ навколо світу без зупинок і без підзарядки за сім діб.
Федір Конюхов народився 12 грудня 1951 року в селі Чкалове Приазовського району Запорізької області України – мандрівник, письменник, художник, священник Української православної церкви (Московського патріархату).
Закінчив ПТУ №15 Бобруйська, Одеське морехідне училище, Ленінградське арктичне училище і Санкт-Петербурзьку духовну семінарію.
Самотужки здійснив п’ять навколосвітніх плавань, 17 разів перетнув Атлантику, причому один раз на весловому човні. Перший виходець із України, який побував на всіх Семи вершинах (Ельбрус, Еверест, Аконкагуа, Кіліманджаро, масив Мінсон, піки Косцюшко і Мак-Кінлі), самотужки на Південному і Північному полюсах (т. зв. Explorers Grand Slam). Володар премії «Кришталевий компас». Володар світових рекордів Гіннесса.
https://ukr.segodnya.ua/ukraine/vyhodec-iz-ukrainy-gotovit-krugosvetnyy-perelet-na-planere-na-solnechnyh-batareyah-1360230.html

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами