Українська альтернативна енергетика: 17-23.02.2020



У Рівненській області мають намір побудувати ВЕС потужністю 240 МВт


ТОВ "Рівне Вінд Енерджі" має намір побудувати вітроелектростанцію (ВЕС) потужністю 240 МВт (Володимирецький р-н Рівненської обл.), Передає Енергореформи.
Як повідомляється на сайті Єдиного реєстру оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС), в рамках проєкту планується установка до 40 вітрових електроустановок (ВЕУ) (розглядаються варіанти як світових, так і вітчизняних виробників), потужністю до 6 МВт кожна. Висота вежі до 170 м.
Згідно з даними ЕГРЮ, "Рівне Вінд Енерджі" належить Миколі Герасименко.
Як повідомляло Енергореформи, Міністерство енергетики та захисту довкілля пропонує інвесторам ВДЕ прискорити добудову об'єктів. Зокрема, внести зміни в законодавство і визначити 1 липня цього року кінцевим терміном введення в експлуатацію по pre-PPA сонячних електростанцій (СЕС), 1 вересня - вітрових станцій (ВЕС).
http://reform.energy/news/v-rivnenskoy-oblasti-namereny-postroit-ves-moshchnostyu-240-mvt-13661
 
 
На Хмельниччині побудують шість сонячних електростанцій в одному районі

У Чемеровецькому районі Хмельницької області побудують шість сонячних електростанцій на 94 гектарах. Незабаром СЕС будуть зведені біля сіл Жердя, Красноставці, Бережанка та Шидлівці, ще одну побудують поблизу райцентру.
Загалом у Чемеровецькій селищній територіальній громаді виділили 122 га для будівництва сонячних електростанцій та вітропарку.
У селі Слобідка-Смотрицька вже запустили в роботу сонячну електростанцію площею 19 га, на черзі – ще шість. Крім СЕС, у громаді побудують вітроелектростанцію поблизу села Антонівка. На території площею 9 га мають намір встановити сім вітряків. Наразі отримані необхідні документи.
https://ecotown.com.ua/news/Na-KHmelnichchini-pobuduyut-shist-sonyachnikh-elektrostantsiy-v-odnomu-rayoni/ 
 
 
На Буковині будують найбільшу сонячну електростанцію у Західній Україні

Ще кілька тижнів, й у цьому селі, що на Новоселиччині, буде одна з найбільших в Західній Україні сонячних електростанцій.
Як розповів виконроб будівництва Олег Чайка, вона займає 108 гектарів землі і розрахована на виробництво понад 50 мегават електроенергії, йдеться у публікації "МБ".
Цієї потужності може вистачити на десять таких населених пунктів, як Новоселиця. Постачатиметься світло через спеціальні трансформатори в єдині енергосистеми за "зеленим тарифом".
Будівництво станції розпочали торік, сонячні панелі встановили у серпні. Виробництвом займатиметься ТОВ "Екотехнік – Тарасівці", засновником якого є вінницька фірма "Солар Дженерейшн". Будували ж об’єкт буковинські фірми "Техмонтаж", "Зелене Поділля", "Солар-Стальконструкція" із Дніпра, приватні підприємці, місцеві жителі. Монтажні роботи здійснювало до 260 спеціалістів. Коли станція запрацює на повну потужність, тут працюватиме понад 25 осіб. Складається вона з 210 тисяч сонячних панелей протяжністю 2,5 км, тобто між Тарасівцями і Ванчиківцями.
– Земля під будівництво електростанції була передана в оренду на заболочених ділянках, де сільгоспвиробництво не було можливим, – каже Ігор Кохал, сільський голова Тарасівців. – Тепер бюджет села матиме прибуток. До речі, фірма "Екотехнік-Тарасівці" зареєстрована у нас.
Вже цього року від цієї структури в сільський бюджет надійдуть кошти, які вимірюватимуться шестизначною цифрою. Гроші будуть спрямовані на розвиток сільської інфраструктури. До прикладу, почнеться будівництво нового сучасного стадіону.
https://molbuk.ua/chernovtsy_news/193287-na-bukovyni-buduyut-naybilshu-sonyachnu-elektrostanciyu-u-zakhidniy-ukrayini.html


Одеса заробить на продажі державі сонячної енергії

На дахах житлових будинків Одеси планують розмістити сонячні батареї, яку вироблено якими електроенергію продаватимуть державі по так званому «зеленому тарифу».
Про це в ході апаратної наради в мерії заявив директор міського департаменту ЖКГ Дмитро Жеман.
За його словами, найближчим часом сонячні електростанції планують розмістити на дахах 10 житлових будинків. Загальна сума витрат на реалізацію проекту повинна скласти приблизно 16,5 мільйона гривень.
За розрахунками департаменту ЖКГ, продаючи отримане таким чином електрику державі, місто зможе заробляти близько 4 мільйонів гривень на рік. Тобто, початкові інвестиції повинні окупитися приблизно за 4 роки роботи установок.
Дмитро Жеман також додав, що чверть із коштів буде акумулюватися на рахунках того будинку, на даху якого стоятимуть батареї, і згодом направлятися на його обслуговування.
Додамо, що «зелені тарифи» для сонячних електростанцій встановлюються індивідуально Нацкомісією з енергетики і комунальних послуг. В середньому тариф складає порядок 4 гривень за кіловат-годину.
http://timer-odessa.net/news/odessa_zarabotaet_na_prodaje_gosudarstvu_solnechnoy_energii_783.html

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами