Огляд новин енергетики: 30.12.19-12.01.2020

Підсумки року: За минулий рік у потужності ВДЕ в Україні інвестовано близько 3,7 млрд євро
Загальний обсяг потужностей ВДЕ становив рекордні 4500 МВт.
Результатом активної роботи бізнесу, держави та залученню інвестицій Україна піднялася на 8-е місце у рейтингу інвестиційної привабливості «зеленої» енергетики країн, що розвиваються. У 2018 році Україна займала 63-у сходинку. Такі дані офіційно оприлюднив Bloomberg NEF.
За даними Держенергоефективності, реалізовані проєкти дозволили збільшити загальну потужність «чистої» електроенергетики в Україні у 3 рази – до 6,8 ГВт.
Разом з цим триває робота щодо вирішення питань балансування енергосистеми. Зокрема, про впровадження акумулюючих потужностей. Також навесні чекаємо на перші аукціони з продажу «зеленої» енергії.

Закон тижня: З 1 січня 2020 р. набув чинності Закон щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів
Тепер електрокари матимуть зелені номерні знаки, вводяться такі дорожні знаки як «Для електромобілів», «Крім електромобілів» та «Станція зарядки електромобілів» та маркування місць для паркування, зарядки. За зупинку чи стоянку авто на місці для електромобілів, а також за створення перешкод водіям електрокарів у зупинці або парковці передбачено штраф.

Компанія тижня: На Сумщині побудували сонячну станцію
Компанія «Українські енергетичні рішення» за гроші грузинської «Міжнародної енергетичної корпорації» в Куянівці Білопільського району побудували сонячну електростанцію.
Об’єкт нараховує 21 тис. панелей потужністю у 5 МВт, які подаватимуть електроенергію до Куянівки, Білопілля та Сум, зазначив головний інженер компанії Павло Подибайло.
Станцію збудували протягом двох місяців. Витратили 5 мільйонів євро.
46 гектарів землі орендували на 49 років. Сонячна електростанція розташована за межами села. Раніше Куянівський цукрозавод використовував її під поля фільтрації. Після його закриття у 1996 році це місце пустувало.
Гроші за неї йтимуть до бюджету Куянівської сільської ради. На рік – це понад мільйон гривень.
Другу станцію, потужністю 17 МВт в компанії планують звести поруч у березні поточного року.

#1-2_ЕнергоДжерела_30.12.19-12.01.2020-1_page-0001 (1)

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами