Огляд новин енергетики: 29.07-04.08.2019

Подія тижня: USAID Проєкт енергетичної безпеки підписав меморандум про співпрацю з НЕК «Укренерго»
Домовленість було укладено 2 серпня. Основні завдання співпраці містять в собі проведення досліджень енергосистеми, які направлені на визначення вимог до реконструкції, переобладнання та модернізації, надання «Укренерго» інструментів для розвитку ефективного та конкурентного оптового ринку електричної енергії в Україні, надання технічної допомоги НЕК «Укренерго» для інтеграції Об’єднаної енергетичної системи (ОЕС) України до ENTSO-E, та інші.
Крім того, цього тижня НЕК «Укренерго» підписало чергову кредитну угоду з ЄБРР для фінансування будівництва і реконструкції високовольтних мереж на загальну суму позики - 149 млн.євро.

Компанія тижня: KNESS побудувала першу сонячну електростанцію, де всі комплектуючі вироблені в Україні
Для СЕС “Залісся” використано 37926 сонячних панелей SNRG, які виготовлені українським заводом KNESS PV. Інверторні станції та металоконструкції для кріплення панелей також виготовлені в Україні на виробництві KNESS Product. Станція генеруватиме майже 15600 МВт/год електроенергії на рік. Замовником будівництва виступила компанія “ENERGY SUN”, проєктування та будівництво станції виконав ТОВ «Подільський Енергоконсалтинг», що входить до складу групи компаній KNESS.
Також цього тижня GE та LongWing Energy S.C.A. («LongWing») закрили фінансову угоду для першої черги Запорізької ВЕС в розмірі 150 млн. доларів США. Угоду підтримує американська Корпорація закордонних приватних інвестицій (OPIC).
Перший етап проєкту буде включати 27 наземних вітряних турбін GE Renewable Energy потужністю 3,6 МВт з діаметром ротора 137 метрів, висотою маточини 110 метрів і 15-річною угодою про повне обслуговування («FSA»).
Передбачається, що проєкт буде запущений в комерційну експлуатацію в 2020 році. Очікується, що після повного завершення будівництва загальна потужність сягатиме 500 МВт. Проєкт може стати найбільшою вітроелектростанцією в Україні, що фінансується коштом міжнародної організації.

Цифра тижня: Україна посіла п’яте місце у Європейському рейтингу країн, які встановили найбільше вітроенергетичних установок за першу половину 2019 року
Серед лідерів першого півріччя - Франція, Швеція, Німеччина та Італія. Україна збільшила обсяг вітряної енергії на 262 мегавата (МВт). Загалом Європа поповнила запаси вітроенергетичних установок на 4,9 гігават (ГВт) за перші пів року.
Також, підбиваючи підсумки першого півріччя, в Держенргоефективності підрахували, що протягом 2-го кварталу 2019 року було введено в експлуатацію 3045 домашніх СЕС загальною потужністю 86 МВт. За шість місяців поточного року кількість домашніх СЕС становить 4438, та дорівнює 119 МВт. Для порівняння – за весь минулий рік було встановлено 4440 СЕСд загальною потужністю 106 МВт. Лідерами за кількістю встановлених домашніх СЕС за першу половину поточного року є Дніпропетровська, Тернопільська, Київська, Івано-Франківська та Кіровоградська області.


Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами