Огляд новин енергетики: 29.04-05.05.2019

Цифра тижня: Більше 120 будівель отримали сертифікати енергетичної ефективності
Держенергоефективності повідомило, що вже більше 120 будівель отримали сертифікати енергетичної ефективності. У квітні цього року енергоаудитори надали до Держенергоефективності 72 енергетичні сертифікати, що удвічі більше, ніж у минулому місяці поточного року.
Загалом, із вересня 2018 р. і по сьогодні вже сертифіковано 126 будівель, зокрема:
- 42 - житлові будинки;
- 34 - навчальні заклади;
- 31 - громадська будівля;
- 17 - закладів охорони здоров’я;
- 2 – дитячі садочки.
Саме завдяки сертифікації власники будинків чи установ дізнаються про:
- клас енергоефективності будівлі;
- обсяг енерговитрат;
- необхідні заходи із підвищення енергоефективності.
До 01 липня поточного року сертифікація енергоефективності будівель відбувається на добровільних засадах. Як передбачено Законом України «Про енергетичну ефективність будівель».
Сертифікація здійснюється лише атестованими енергоаудиторами, з базою яких можна ознайомитись на сайті Держагенства: http://saee.gov.ua/uk/content/energy-auditors-attestation.

Технологія тижня: Аналітики Bloomberg NEF прогнозують значне здешевшення електрокарів до 2022 року
Мова йде тільки про країни ЄС. Відбудеться це перш за все через падіння цін на літій-іонні батареї. Якщо кілька років тому вартість акумулятора становила приблизно половину вартості машини, то сьогодні це 33%, а до 2050 буде близько 20%. Ця ж тенденція дозволить розширити асортимент електромобілів.
В 2025 році експерти Joint Research Centre прогнозують настання кобальтової кризи. Цей метал - невід’ємна частина літій-іонних акумуляторів, і добувають його переважно в Конго. Зростання цін породжує корупцію і загрожує політичній стабільності цієї країни.

Компанія тижня: ДТЕК отримав чергову партію обладнання для Приморської ВЕС
До Бердянського порту прибуло 26 гондол, 21 лопать і 26 маточин (елемент, на який кріпляться лопаті) для другої черги Приморської ВЕС. В прес-службі повідомляють що вже скоро почнеться монтаж.
Нагадаємо, що в квітні запрацював на повну потужність інший найпотужніший в Україні об’єкт ВДЕ цієї компанії – Нікопольська СЕС.


Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами