Огляд новин енергетики: 28.09-04.10.2020

ДОСЯГНЕННЯ ТИЖНЯ: За випуск зелених єврооблігацій ДТЕК отримав нагороду Most Impressive Debut Issuer від GlobalCapital
У листопаді 2019 року компанія вперше здійснила випуск зелених єврооблігацій – цінні папери на суму 325 млн євро з терміном обігу 5 років включені в лістинг Euronext Dublin. За умовами випуску, залучені кошти можуть бути спрямовані виключно на існуючі та майбутні проекти ДТЕК ВДЕ у відновлюваній енергетиці. Дебютний випуск компанії став бенчмарком для всього українського сектору відновлюваної енергетики і продемонстрував підвищену увагу міжнародних інвесторів до проектів, які підтримують принципи ESG (Environmental, Social, Governance).
«Визнання нашої роботи на світовому рівні – є підтвердженням професіоналізму нашою команд і затребуваності нашої діяльності для всієї енергетичної галузі України. Інвестиції у відновлювальні джерела енергії України – це вагомий внесок у покращення екологічної ситуації нашої країни, який має масштабуватись та всіляко підтримуватися», – прокоментував генеральний директор ДТЕК ВДЕ Маріс Куніцкіс.

ЦИФРА ТИЖНЯ: Депутати пропонують випустити ОВДП на 19,6 мільярда, щоб розрахуватися з виробниками "зеленої" енергетики
Депутати фракції "Слуга народу" пропонують випустити ОВДП на 19,6 мільярдів, щоб в четвертому кварталі 2020 року погасити борг перед виробниками "зеленої" енергетики.
Відповідний законопроект №4151 опубліковано на сайті Верховної Ради.
Ініціаторами виступили депутати Юрій Кузбіт, Богдан Торохтій та Максим Заремський.
Відповідно до законопроекту, після випуску ОВДП на таку суму вона буде передана в якості субсидії НЕК "Укренерго", щоб ця компанія змогла погасити свій борг перед ДП "Гарантований покупець", а та - перед виробниками ВДЕ.
Для цього пропонується збільшити граничний розмір дефіциту держбюджету-2020 буде збільшено з 298,4 до 318 млрд.
Автори законопроекту нагадують, що заборгованість "ГарПок" перед "зеленими" на 1 серпня 2020 становила 22,4 млрд

АНОНС ТИЖНЯ: Вперше в Україні відбудеться продаж «зеленої» електроенергії на біржі
Державне підприємство «Гарантований покупець» оголосило аукціон з купівлі-продажу електроенергії з ВДЕ за двосторонніми договорами. Торги відбудуться 5 жовтня 2020 року на ТБ «Українська енергетична біржа».
Аукціонний бюлютень доступний за посиланням: http://bit.ly/gpee-res-auction-5102020
Завдяки такому аукціону екологічно-відповідальні споживачі отримують доступ до«зеленої» електроенергії.
Гарантований покупець пропонує до продажу декілька продуктів. З метою залучення максимальної кількості учасників та задоволення їх потреб, виставлені лоти різних розмірів – від 1 до 10 МВт•год у різні години доби.
Стартова ціна пропозиції сформована за Порядком проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами, затвердженим Кабінетом Міністрів України.
Звертаємо увагу, що взяти участь у торгах може будь-який учасник ринку електроенергії.
#40_ЕнергоДжерела_28.09-04.10.2020.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами