Огляд новин енергетики: 27.05-02.06.2019

Тема тижня: В Єврокомісії вважають, що з 1 липня ринок електроенергії можна запустити лише частково
За словами керівника групи з питань енергетики та навколишнього середовища Групи підтримки України в Європейській комісії Торстена Воллерта, Європейська комісія вважає, що ринок електроенергії частково може бути запущений в Україні з 1 липня, але з чітким поетапним планом дій щодо його подальшого впровадження.
Торстен Воллерт також зазначив, що листа з відповідною заявою було направлено і уряду, і Міністерству енергетики та вугільної промисловості, але відомства поки що не надали відповіді.

Подія тижня: На Запорізькій АЕС підключили енергоблок №4
Енергоблок підключили після завершення планового ремонту, який було розпочато 7 березня 2019 року. В даний час в роботі перебувають п’ять енергоблоків Запорізької АЕС із сумарним навантаженням 3 975 МВт. На енергоблоці №2 йде 81 доба планового капітального ремонту.

Компанія тижня: В Куп’янську «Астер-М» розробить проект твердопаливної ТЕЦ на 6,5 МВт
ТОВ «Астер-М» розробить проектно-кошторисну документацію для будівництва теплоелектроцентралі (ТЕЦ) електричною потужністю до 6,5 МВт і тепловою потужністю до 22 Гкал-год в Куп’янську Харківської області.
Харківська ОДА також планує будівництво в Куп’янську двох міні-ТЕЦ потужністю 6 МВт кожна, які будуть працювати за технологією киплячого шару на декількох видах палива: дерево, пелети або вугілля. Необхідний обсяг інвестицій - близько $ 40 млн.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами