Огляд новин енергетики: 27.04-03.05.2020

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: Група компаній «Кліар Енерджі» за рекордні 90 днів побудувала станцію дегазації на полігоні «Дальницькі кар’єри» в Одесі
В компанії повідомляють, що проєктна потужність станції дегазації становить 3 МВт, там працюватимуть три когенераційні установки австрійської компанії Jenbacher. Такі потужності дозволять утилізувати до 12 млн куб м звалищного газу на рік та виробляти щодоби близько 70 тис. кВт*год або понад 24 млн кВт*год на рік.
Наступним кроком компанії стане рекультивація полігону та наймасштабніший етап реалізації проєкту – будівництва заводу з енергетичної утилізації сміття.
Мета проєкту - вирішити такі проблеми як утилізація сміття та самозагоряння звалищного газу та пов’язаної з цим шкоди довкіллю

ЦИФРА ТИЖНЯ: 23 млн. грн «Теплих кредитів» було видано за два тижні роботи програми
За інформацією Держенергоефективності, з 13 по 26 квітня 2020 р. державні банки видали 23 млн грн «теплих кредитів» для тих, хто планує енергоефективні заходи у своїх будинках у поточному році.
Зазначені кредити отримали 87 ОСББ та 24 домогосподарства. Зокрема, майже 22 млн грн було видано на утеплення багатоповерхівок, 1 млн грн – на енергоефективні заходи у приватних будинках, 50 тис. грн – на твердопаливні котли.
Серед банків, які беруть участь у програмі – Ощадбанк, Укргазбанк, ПриватБанк.

ЗАКОНОПРОЄКТ ТИЖНЯ: ВРУ прийняла за основу законопроєкт про заходи погашення заборгованості на оптовому ринку електричної енергії
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про заходи погашення заборгованості на оптовому ринку електричної енергії (№2386), який передбачає серед іншого докапіталізацію НАЕК «Енергоатом» і ПрАТ «Укргідроенерго» за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).
Як зазначено в пояснювальній записці до законопроєкту, кредиторська заборгованість підприємства станом на 31 серпня становила 28,1 млрд грн.
При цьому, за даними «Енергоатома», заборгованість «Енергоринку» перед генкомпанією до кінця 2019 року залишалася на рівні близько 11,7 млрд грн, що становить близько 42% від загальної суми заборгованості.
Відповідно до законопроєкту, після збільшення капіталу «Енергоатому» і «Укргідроенерго» кредиторська заборгованість «Енергоринку» буде списана з нього у відповідному розмірі.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами