Огляд новин енергетики: 27.01-02.02.2020

ПРОПОЗИЦІЯ ТИЖНЯ: Мінрегіон запропонував нові механізми теплопостачання
З кожним роком питання теплопостачання в містах набувають нової актуальності, адже з урахуванням загальних тенденцій переходу до використання відновлюваних джерел енергії та запровадження заходів з енергоефективності перед очільниками міст постають нові виклики.
За інформацією Мінрегіону, нова методика розроблення схем теплопостачання населених пунктів визначає економічно ефективний варіант теплопостачання, який порівняно з базовим варіантом, зменшує обсяг використання енергетичних ресурсів потрібних для виробництва, транспортування та постачання одиниці теплової енергії споживачам та дозволяє досягнути встановлених методикою цільових показників стану систем теплопостачання.
«Методика направлена на запровадження в населених пунктах з кількістю жителів більше 20 тис. осіб ефективної системи централізованого теплопостачання, яка передбачає виробництво 50% теплової енергії з відновлюваних джерел енергії, або 75% теплової енергії, виробленої у процесі когенерації», - зазначили на сайті Міністерства.
Методика передана на узгодження до центральних органів влади, а також оприлюднена на офіційному сайті Мінрегіону для обговорення.

ПЕРЕМОВИНИ ТИЖНЯ: SOCAR планує взяти участь у майбутній приватизації ПАТ «Одеський припортовий завод»
Про це написав перший заступник директора ОПЗ Микола Щуріков на своїй сторінці у Facebook.
Керівник Офісу Президента України Андрій Богдан, заступник голови Фонду державного майна України Сергій Ігнатовський та представники SOCAR 29 січня відвідали Одеський припортовий завод.
Зустріч з керівництвом азербайджанської компанії відбулася в рамках виконання доручень Президента України Володимира Зеленського щодо залучення інвестицій у країну, заявив Щуріков.

ЦИФРА ТИЖНЯ: 50 млн євро на збільшення інвестицій у ВДЕ в Україні може виділити ЄБРР
Європейський банк реконструкції і розвитку планує виділити 50 млн євро Україні, Йорданії, Лівану та Тунісу на збільшення інвестицій в відновлювані джерела енергії.
Повідомляється, що це перша гарантійна програма ЄБРР, яка отримала фінансування через план зовнішніх інвестицій ЄС.
Також відповідно до нової програми ЄБРР надасть гарантії кредиторам, таким як місцеві комерційні банки, що дозволить їм фінансувати проекти поряд з кредитами ЄБРР.
Таким чином, очікується, що гарантія допоможе отримати загальний обсяг інвестицій до 500 млн євро.
#5_ЕнергоДжерела_27.01-02.02.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами