Огляд новин енергетики: 25.11-01.12.2019

Тема тижня: IRENA підтримує Україну у розвитку «зеленої» енергетики та декарбонізації економіки
Про це під час Х Міжнародного інвестиційного форуму з відновлюваної енергетики заявив Франческо Ла Камера - Генеральний Директор IRENA.
«Я хочу запевнити, що IRENA була, є і завжди буде готовою співпрацювати із Україною. Цілком реально йти шляхом сталого енергетичного розвитку. Ми підтримуємо Вас у цьому», - зазначив пан Франческо Ла Камера.
Також під час зустрічі з генеральним директором Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) Франческо Ла Камера Олексій Гончарук заявив: «Сьогодні в Україні реалізується низка проєктів відновлюваної енергетики загальною потужністю в 2,5 гігават. Це найбільший показник за всі роки незалежності нашої держави. В цю сферу інвестовано 4,8 мільярдів доларів протягом останніх 5 років».
Пан Франческо Ла Камера висловив підтримку діям українського Уряду: «Україна йде в правильному напрямку. Ви можете розраховувати на нас у питаннях розвитку системи відновлюваної енергетики в вашій країні».

Заява тижня: Полтава планує повністю перейти на відновлювану енергетику до 2050 року
Полтава стала 7-м містом в Україні, яке долучилось до цієї ініціативи. Про це повідомили в організації 350.org
В п’ятницю на сесії міської ради, депутати підтримали проєкт-рішення щодо підписання меморандуму між міжнародною кліматичною організацією 350.org та в.о. міського голови Олександром Шамотою про досягнення цілі: 100% відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) у Полтаві до 2050 року.
Проєкт-рішення на розгляд депутатів вніс Дмитро Сенчакович за підтримки ГО Ekoltava, яка є учасником програми кліматичного лідерства “Активуй Енергію” від 350.org у Полтаві.
Таку ж ціль вже публічно задекларували в Україні ще 6 громад: Кам’янець-Подільський, Чортків, Житомир, Львів, Тростянець та Баранівка. Загалом у світі мету перейти на 100% ВДЕ мають понад 1000 міст.

Компанія тижня: UDP Renewables ввела в експлуатацію сонячну електростанцію у місті Первомайськ Миколаївської області
СЕС “Первомайськ” займає площу 12,3 га, на якій встановлено понад 19,7 тис. сонячних панелей потужністю 330 Вт виробництва Jinko Solar — компанії, яка є найбільшим світовим виробником сонячних панелей. Така кількість панелей може генерувати майже 7600 МВт-год електроенергії на рік. Генеральним підрядником об’єкту виступила група компаній KNESS.

#48 ЕнергоДжерела 25.11-01.12.2019 (1)-1 (1)_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами