Огляд новин енергетики: 25-31.05.2020

РІШЕННЯ ТИЖНЯ: «Енергоатом» зможе продавати електроенергію за двосторонніми договорами
Таке рішення ухвалив Кабмін. Тепер НАЕК «Енергоатом» зможе продавати частину виробленої на атомних станціях електроенергії за двосторонніми договорами. В.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславец, представляючи проект документа, прокоментувала: «Ці зміни пов’язані з попередньою постановою про зміну механізму ПСО на ринку електроенергії і сприятимуть укладенню довгострокових, до одного року, договорів, а також забезпечать стабільні ціни на електроенергію для великих непобутових споживачів».

ЦИФРА ТИЖНЯ: 25 млрд євро інвестицій у відновлювані джерела передбачає нова програма ЄС
За інформацією PV-magazine, Європейська Комісія розробила тендерну програму на 15 ГВт відновлюваних потужностей протягом наступних двох років. Очікується, що це дозволить залучити 25 млрд. євро інвестицій.
У Програмі також є окремий розділ щодо чистого водню. Планується виділити 1,3 мільярда євро на науково-дослідні центри та ще 10 мільярдів євро на співфінансування.
Розробляється також план придбання електромобілів на 20 мільярдів євро на найближчі два роки та інвестиційний фонд для прискорення виробництва стійкої мобільності на цілих 60 мільярдів євро. Кошти будуть вкладені у станції підзарядки з метою розміщення 2 мільйонів з них до 2025 року.

ПРОЄКТ ТИЖНЯ: Amazon повідомляє про п’ять нових проєктів з відновлюваної енергії потужністю 615 МВт
П’ять нових проєктів Amazon по енергії відновлюваних джерел загальною потужністю 615 МВт забезпечать близько 1,2 мільйона МВт*г додаткової відновлюваної енергії для центрів обробки даних Amazon Web Services (AWS), які обслуговують Amazon і мільйони клієнтів по всьому світу.
«Підписавши «Зобов’язання по клімату» (The Climate Pledge), ми прагнемо до виконання цілей Паризької угоди на 10 років раніше і досягненню нульового рівня викидів вуглецю в Amazon до 2040 року», - сказала Кара Херст (Kara Hurst), віце-президент по сталого розвитку Amazon. - «П’ять нових проєктів в галузі відновлюваних джерел енергії є важливою частиною нашої дорожньої карти для досягнення цієї мети. Насправді, ми вважаємо, що вже до 2025 року можна досягти 100-відсоткового використання енергії відновлюваних джерел, що на п’ять років раніше поставлених цілей, про які ми оголосили восени минулого року. Хоч це і буде складно, ми маємо надійний план по досягненню цієї мети».
У глобальному масштабі Amazon має 91 проєкт в галузі відновлюваних джерел енергії, які здатні виробляти понад 2900 МВт і поставляти більше 7,6 мільйона МВт*г енергії в рік, підтримуючи ініціативу Компанії щодо виконання кліматичних зобов’язань за Паризькою угодою на 10 років раніше і досягненню нульового рівня викидів вуглецю до 2040 року.
#22_ЕнергоДжерела_25-31.05.2020-1_page-0001 (1)

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами