Огляд новин енергетики: 24-30.06.2019

Тема тижня: Перші аукціони з продажу електроенергії відбулись на ТБ «Українська енергетична біржа»
Як повідомляють на сайті УЕБ, перші два аукціони пройшли у формі спеціальної сесії згідно з Положенням про покладення спеціальних обов’язків для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії.
Таким чином, на аукціоні для забезпечення доступності електричної енергії для побутових споживачів ДП «НАЕК «Енергоатом» реалізував 4 144 824 МВт-год. електроенергії базового навантаження по ціні 566,70 грн. за МВт-год. без ПДВ , а ПрАТ «Укргідроенерго» реалізував 138 000 МВт-год. електроенергії пікового навантаження по ціні 673,76 грн. за МВт-год. без ПДВ. На аукціоні з продажу електроенергії для компенсації технологічних втрат електричної енергії на передачу/розподіл ДП «НАЕК «Енергоатом» реалізував ще 828 816 МВт-год. електричної енергії за граничною ціною 566,70 грн. за МВт-год. без ПДВ. Таким чином на перших аукціонах ДП «НАЕК «Енергоатом», головний виробник електроенергії в Україні, реалізував майже 5 млн. МВт-год. електроенергії базового навантаження.

Цифра тижня: 90 млн. євро залучили в ДТЕК на будівництво другої черги Приморської ВЕС
Три німецьки банківські установи виділили кошти на будівництво другої черги об’єкта, завершити який в ДТЕК планують у вересні поточного року. Як повідомляють в компанії, наразі побудовані під’їзні шляхи та фундаменти під вітротурбіни і вже йде встановлення перших вітряків.
Таким чином, ДТЕК підтверджує свій статус провідного інвестора у відновлювану енергетику України.
Українська Асоціація Відновлюваної Енергетики оприлюднила дані за перші 5 місяців року. За цей час в Україні було вироблено 62 332 тис МВт*год електроенергії. З відновлюваних джерел вироблено майже 3% цієї енергії. У травні 2019 року відсоток відновлюваної енергетики становив 4,43%. З них найбільше надали СЕС - 285 640 МВт*год, ВЕС - 135 576 МВт*год, з біомаси та біогазу - 34 342 МВт*год, з ГЕС - 33 286 МВт*год.

Подія тижня: В Лондоні відбувся Форум українськоївідновлюваної енергетики
Як повідомила на свої сторінці у Facebook Юлія Ковалів, Голова Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України, під час Форуму потенційних інвесторів цікавили питання проведення аукціонів з продажу електроенергії, питання роботи Гарантованого покупця та чи залишиться стабільною державна політика щодо «зелених». Юлія Ковалів також анонсувала, що вже наступного тижня будуть позитивні новини про вихід на ринок ще однієї групи стратегічних інвесторів в сектор ВДЕ та по озвучила, що цього року Україна очікує понад 1,5 млрд. доларів інвестицій у проекти ВДЕ.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами