Огляд новин енергетики: 23-29.12.2019

Подія тижня: Кабмін ухвалив порядок проведення аукціонів на відновлювану енергію
Про це повідомив Костянтин Чижик, заступник Міністра енергетики та захисту довкілля з питань європейської інтеграції. За його словами, тепер зелений тариф буде отримуватись не «автоматично», а розігруватись на аукціоні Прозорро.Продажі. Це дозволить прозоро виконати закон про реформу зеленої енергетики. На думку Костянтина Чижика, це додає впевненості та визначеності інвесторам на тлі нинішньої кризи ВДЕ та перемовин щодо добровільної реструктуризації. Перший аукціон може відбутись вже навесні 2020 р.

Інновація тижня: Українська енергетична біржа продаватиме «зелену» енергію
Проведення аукціонів у системі Прозорро дозволить забезпечити здорову конкуренцію під час торгів, виключити вплив «людського» фактору на будь-яких етапах під час підготовки та проведення аукціонів, забезпечити конфіденційність учасників до початку торгів та повну відкритість інформації після їх завершення.
«Українська енергетична біржа завжди була лідером на ринку електроенергії та в системі Прозорро.Продажі. Відповідно до результатів конкурсного відбору організаторів електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами наша товарна біржа отримала першочергове право на організацію та проведення аукціонів. Тож розширення ринку ще й «зеленою» енергією на Прозорро – для нас не в новинку. Готові працювати та супроводжувати у роботі, як організаторів торгів, так і їх учасників», – говорить генеральний директор ТБ «Українська енергетична біржа» Олександр Коваленко.

Компанія тижня: ДТЕК ВДЕ планує побудувати Бердянську ВЕС
Про це йдеться на сайті Єдиного реєстру оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС). Запланована потужність ВЕС - 150 МВт.
Згідно повідомлення, в рамках проєкту планується установка від 25 до 60 вітрових електроустановок (ВЕУ) потужністю від 2,5 МВт кожна. Висота вежі - 166 м, довжина лопаті - орієнтовно 80 м.
Також компанія планує побудувати повітряну лінію електропередачі 110/150 кВт (до 100 км); центральну підстанцію «ДТЕК Бердянська вітроелектростанція» (ЦПС) та до 120 км підземних кабельних ліній 35 кВт для з’єднання вітроустановоу між собою і ЦПС.
#52 ЕнергоДжерела 23-29.12.2019 (1)-1_page-0001 (1)

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами