Огляд новин енергетики: 23-29.11.2020

ПОДІЯ ТИЖНЯ: Відбувся Всеукраїнський онлайн-форум «Енергонезалежні регіони України: як замістити газ, знайти інвестиції та стимулювати бізнес»
Під час заходу організатори презентували реформоване Держенергоефективності.
Як пояснив Костянтин Гура, з огляду на нагальність реформ спільно з Міненерго проведено роботу щодо реорганізації Держенергоефективності у ключовий крос-секторальний орган, відповідальний за реалізацію політики «зеленого» переходу та сталого розвитку України.
Розроблено цілий пакет законопроєктів для активізації заміщення імпорту традиційних енергоресурсів шляхом розвитку біоенергетики. Також опрацьовується питання розвитку ринку біометану. Його потенціал дозволяє замістити в еквіваленті близько 8 млрд м3 газу в рік.
«Якщо взяти до уваги максимальні можливості використання твердого біопалива в Україні (відходи агросектору, енергетичні рослини, біогаз, біометан), то потенціал заміщення імпортного газу може сягнути 37 млрд м3 газу в рік. Навіть використання менше половини цього потенціалу буде достатньо, щоб позбавитися залежності від імпорту газу, який у 2019 р. склав 14 млрд м3 і за який сплачено 3 млрд доларів», - прокоментував заступник Голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко.
Підсумовуючи, Костянтин Гура закликав громади до активної співпраці.

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: ДТЕК Нафтогаз отримав нагороду «Еко-Оскар» в рамках проєкту «Еко-Трансформація»
ДТЕК Нафтогаз отримав нагороду «Еко-Оскар» в рамках проєкту «Еко-Трансформація» за впровадження екологічних технологій у газовидобутку. Мета заходу – відзначити компанії, які мають апробовані успішні рішення із захисту навколишнього середовища і стимулюють екологічні зміни в державі.
У ДТЕК Нафтогаз впроваджена система екологічного менеджменту ISO 14001:2015 і реалізуються проєкти, спрямовані на захист навколишнього середовища, на всіх етапах виробництва – від геологорозвідки і буріння до видобутку і підготовки газу.
Компанія успішно будує надглибокі свердловини із застосуванням провідних технологій утилізації відходів. Одна з них – безамбарний метод буріння, який відповідає світовим екологічним стандартам.
Також компанія застосовує інноваційні способи геологорозвідки, впроваджує екологічно чисті технологічні рішення на установках підготовки газу, які допомагають знизити обсяги викидів в атмосферу, і забезпечує регулярний екологічний моніторинг стану всіх компонентів навколишнього середовища на територіях присутності.

Нагородження тижня: Жіночий енергетичний клуб обрав переможниць щорічного конкурсу «Жінки української енергетики»
Пережницями у восьми номінаціях стали:
Компанія року — ДП «Оператор ринку»
Юристка — Ольга Савченко, партнерка, керівниця практики енергетичного права ТОВ «Юридична компанія «Альтело»
Працівниця — Іма Хренова-Шимкіна, заступниця директора, Проєкт «Реформа енергоефективності», GIZ
Керівниця — Валентина Бєлякова, регіональна директорка TIU Canada та президентка Жіночого енергетичного клубу України
Журналістка — Лариса Оксенчук, журналістка видання «Українська енергетика»
Волонтерка — Юлія Мамчич, менеджерка з питань гендерної політики і рівності, менеджерка проєкту «FemEnergy», інтерн в Службі аналізу безпеки (САБ) ВП «Рівненська АЕС»
Політикиня — Ольга Буславець, т. в. о. Міністра енергетики України
Освітянка — Любов Шумська, директорка Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

#48_ЕнергоДжерела_23-29.11.2020. (1)-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами