Огляд новин енергетики: 22-28.02.2021

ОБ’ЄКТ ТИЖНЯ: У Мелітополі на території заводу «Рефма» побудували сонячну електростанцію для власних потреб
Проект у рамках перепрофілювання і відновлення підприємства реалізувала компанія Isatex Invest Group, передає ria-m.tv.
На старих заводських площах мають намір побудувати ще одну сонячну електростанцію, а також теплоелектростанцію на біомасі. На експериментальних плантаціях вирощують енергетичні рослини: топінамбур і тополю, які скошують, перетворюють у тріску, яку пресують у «зелене» вугілля для станції.
ТЕС дозволить опалювати приміщення і, можливо, частково продавати місту електроенергію.
Наразі ведуться переговори про будівництво тепличного комплексу на 60,000 кв.м.

ПЕРСПЕКТИВА ТИЖНЯ: В Україні побудують швидкісні електрозарядні станції на основних автошляхах
Про це сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій у ході Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" 23 лютого, передає interfax.com.ua.
"Запускаємо спеціальну державну програму підтримки, яка дозволить побудувати швидкісні електрозарядні станції на найбільш популярних маршрутах: Київ-Львів, Київ-Одеса і Київ-Дніпро, - повідомив він. – Таким чином стимулюватимемо розвиток електромобільності в Україні".
Наразі в Україні працює 11 операторів зарядних станцій, три з яких мають власне виробництво станцій змінного і постійного струму.

ПРИЗНАЧЕННЯ ТИЖНЯ: Кабінет міністрів погодив призначення Юрія Власенка виконуючим обов'язки генерального директора ПАТ "Центренерго"
Відповідне розпорядження №150-р від 26 лютого оприлюднено на офіційному урядовому порталі.
"Погодитися з пропозицією Фонду державного майна України про призначення Власенка Юрія Петровича виконуючим обов'язки генерального директора публічного акціонерного товариства" Центренерго ", - сказано в документі.
Власенко в 2005 - 2011 роках очолював державне "Черкасиобленерго", в 2011 - 2014 роках був членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики. Після 2014 року був помічником народного депутата минулого скликання Олександра Домбровського.

#9_ЕнергоДжерела_22-28.02.2021.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами