Огляд новин енергетики: 21-27.12.2020

ПРИЗНАЧЕННЯ ТИЖНЯ: Уряд призначив Юрія Вітренка т.в.о Міністра енергетики 
Уряд прийняв рішення звільнити з посади першого заступника Міністра енергетики Ольгу Буславець згідно з поданою нею заявою.
Юрія Вітренка призначено першим заступником Міністра енергетики. Крім того, на нього покладено тимчасове виконання обов’язків Міністра енергетики України.
Розпорядження щодо тимчасового покладання виконання обов’язків Міністра енергетики на Юрія Бойка визнано таким, що втратило чинність.

БУДІВНИЦТВО ТИЖНЯ: В Харківській області триває будівництво сміттєпереробного комплексу
Даний проект є унікальним для України, підкреслив чиновник. Сміттєпереробний комплекс буде відповідати всім європейським вимогам.
Сміттєпереробний комплекс включає в себе одразу кілька об'єктів. Так, складувати відходи будуть на чотирьох «картах» полігону, дві з яких вже працюють, дві - перебувають у стадії будівництва. Їх дно встелене спеціальною мембраною. Скрізь передбачені системи для збору фільтрату та біогазу.
Наступний об'єкт - сміттєпереробне підприємство, де буде проходити сортування ТПВ. Спорудження проммайданчика триває - залишилася змонтувати дах і встановити обладнання. 95% комплектуючих для комплексу вже в Україні.
Сміттєпереробний комплекс на повну потужність запрацює вже в 2021 році, обіцяють в мерії.

ОБ’ЄКТ ТИЖНЯ: На трасі Київ-Одеса встановили першу сонячну електростанцію для зовнішнього освітлення
На 405 кілометрі автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса встановили першу сонячну електростанцію для живлення зовнішнього освітлення. Про це повідомили в Службі автомобільних доріг в Одеській області.
Електростанція забезпечує освітлення ділянки дороги біля села Знам'янка, де знаходиться розворот і початок крутого підйому. Наступним етапом робіт буде монтаж ще одного комплексу автономного освітлення на 406 кілометрі траси Київ - Одеса.
Нові ліхтарі живляться від сонячної енергії. Електростанція складається з трьох трекерів з фотоелектричними модулями, потужність яких - 36 кВт. Трекери змінюють своє положення в залежності від того, в якій точці небосхилу знаходиться сонце. Панелі збирають сонячну енергію, а батареї її накопичують. Все працює в автономному режимі. Ліхтарі запалюються автоматично - з заходом сонця.
Всього фахівці встановили 48 батарей, 120 сонячних панелей, 3 трекера-конструкції для панелей і 30 ліхтарів. Також встановили генератор, який включається, якщо протягом 3-4 днів зберігається похмура погода.
#52_ЕнергоДжерела_21-27.12.2020.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами