Огляд новин енергетики: 20-26.07.2020

ЦИФРА ТИЖНЯ: Понад 25600 домогосподарств в Україні використовують «чисту» електроенергію, встановивши сонячні електростанції (СЕСд)
За інформацією Держенергоефективності, станом на 1 липня 2020 р., обсяг вкладених родинами інвестицій перевищує 520 млн євро, а сумарна потужність усіх СЕСд - 658 МВт.
Зокрема, впродовж II кварталу 2020 р. ще близько 1500 домогосподарств перейшли на сонячні панелі.
«Використовуючи електроенергію з енергії сонця, сім’ї самостійно забезпечують свої енергетичні потреби та заощаджують на комунальних послугах. Якщо встановити акумуляторне обладнання, то можна стати фактично автономним та енергонезалежним», - прокоментував т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура, результати моніторингу встановлення СЕС у домогосподарствах.
У свою чергу, заступник Голови Держенергоефективності Юрія Шафаренко звернув увагу на те, що СЕС домогосподарств – це мала розподілена генерація, яка дозволяє використовувати енергію в точці її виробництва. Це, у свою чергу, сприяє уникненню втрат в мережах при транспортуванні електроенергії.
ТОП-5 областей за кількістю СЕС приватних домогосподарств розподіляється наступним чином:
- Дніпропетровська – майже 3500;
- Тернопільська – більше 2200;
- Київська – більше 2000;
- Івано-Франківська - більше 1900;
- Закарпатська - майже 1600.

ЗУСТРІЧ ТИЖНЯ: В.о. Міністра енергетики України та Президент Швейцарії обговорили перспективи співпраці у енергетиці
Відбулася зустріч Ольги Буславець з Президентом Швейцарської Конфедерації Сімонеттою Соммаругою, яка також є Міністром навколишнього середовища, транспорту, енергетики і зв’язку Швейцарської Конфедерації.
Сторони обговорили перспективи поглиблення співпраці держав у сфері енергетики. Зокрема, на порядку денному були питання підвищення енергоефективності, безпеки енергопостачання, гнучкості електроенергетичної системи та збільшення частки відновлювальної енергії в енергетичному балансі, застосування новітніх технологій в атомній енергетиці та зменшення викидів вуглецю.

ЗАКОН ТИЖНЯ: Верховна Рада прийняла закон про реструктуризацію «зеленого» тарифу з деякими правками
Депутати Верховної Ради України від 21 липня прийняли законопроект № 3658 у другому читанні. Закон «Про внесення змін до деяких законів України ...» передбачає зменшення «зеленого» тарифу для встановлених з 2013 р сонячних електростанцій (СЕС) і вітроелектростанцій (ВЕС), встановлення граничних цін на «зелених» аукціонах, введення відповідальності за небаланси відпущеної електроенергії «гарантувати покупцеві», а також підтримку підприємств «зеленої» металургії.
#30_ЕнергоДжерела_20-26.07.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами