Огляд новин енергетики: 20-26.04.2020

ЦИФРА ТИЖНЯ: 6,4 млрд грн у 2020 році Укренерго планує інвестувати в розвиток енергосистеми
НКРЕКП затвердила до схвалення проект Інвестиційної програми НЕК «Укренерго» на 2020 рік.
Із загального бюджету інвестпрограми на 2020 рік 4,8 млрд грн передбачено для технічного переоснащення та реконструкції підстанцій, повітряних ліній тощо, і 1,6 млрд грн – на нове будівництво.

ОБГОВОРЕННЯ ТИЖНЯ: Ольга Буславець взяла участь в засіданні комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКГ
Зокрема, т.в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля звернула увагу присутніх на важливість роботи в умовах найбільшої кризи в історії енергетики України.
«Затягнута медіація (з ринком) без ухвалення рішень нікому не йде на користь - борги накопичуються, рішення не приймаються, галузь в очікуванні», - зазначила Ольга Буславець.

ДОСЛІДЖЕННЯ ТИЖНЯ: Агроіндустріальний холдинг «Миронівський хлібопродукт» та Біоенергетична асоціація України провели лабораторне дослідження оцінки потенціалу виходу біогазу з різних видів біомаси
R&I Hub МХП Еко Енерджи та Біоенергетична асоціація України провели перший етап спільного лабораторного дослідження оцінки потенціалу виходу біогазу з різних видів біомаси
У холдингу зазначають, що метою спільного дослідження є порівняння властивостей різних типів сільськогосподарської біомаси з утворення біогазу для подальшого оптимального використання біомаси у виробничому процесі промислових біогазових комплексів. За даними пресслужби МХП, отримані результати експерименту допоможуть розробити оптимальну модель управління промисловими біогазовими комплексами.
«В промисловому птахівництві України генерується майже 3,3 млн тонн посліду на рік, який містить близько 20 тис. тонн амонійного азоту. З такого обсягу посліду можна згенерувати майже 0,3 млрд м³ біометану та одночасно перевести амонійний азот в доступну для рослин форму. Власне, дослідженню виходу біогазу з такої сировини й присвячена спільна наукова робота», - прокоментував перспективи виробництва біогазу голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами