Огляд новин енергетики: 19-25.10.2020

ВЗАЄМОДІЯ ТИЖНЯ: Українська делегація в Німеччині представила проектний портфель потенційних проектів для вироблення водню
Питання розвитку водневої енергетики та в цьому контексті перспективи використання інфраструктури газотранспортної системи України зараз на порядку денному у зв’язку із значними змінами в економічній та енергетичній сферах, а також розвитком водневих технологій у країнах ЄС.
У промисловості Німеччини вже зараз є попит на водень, і Україна розглядається як можливий постачальник водню. Наразі німецькі компанії тестують технології вироблення водню та оптимізації процесів.
«Діалог щодо водневих проектів з компаніями, які є потенційними кінцевими споживачами водню - це відкриття для України можливості з подальшого розвитку відновлюваної енергетики та формування внутрішнього ринку водню. Паралельно дуже важливий процес з формування законодавчої бази для розроблення та стандартизації всього виробничого процесу, це реалії сьогодення», - сказав Олександр Рєпкін, голова робочої групи Експертної ради Міненерго - член делегації.

ЦИФРА ТИЖНЯ: ГарПок розрахувався з виробниками з ВДЕ з початку року на 36%
Гарантований покупець з початку року купив 8,608 млн МВт-год «зеленої» електроенергії, заплативши при цьому 15,06 млрд грн за «зеленим» тарифом.
Як свідчать дані, що містяться на сайті ГарПока, в січні-лютому підприємство повністю розрахувалося за вироблену ВДЕ електроенергію, в березні цей показник становив 47%, квітні-травні — 5%, червні — 4%, липні — 3,5%, серпні — 100%, вересні — 43% і 10 днів жовтня — 6,8%.

ПОДІЯ ТИЖНЯ: Україна завершився черговий етап підготовки синхронізації з європейською енергосистемою ENTSO-E
11-12 жовтня відбулися успішні тестування систем збудження генераторів та систем регулювання турбін енергоблоків на Южно-Українській атомній електростанції.
Випробування генеруючого обладнання електричних станцій для моделювання та валідації систем збудження та систем регулювання частоти та потужності було проведено згідно з графіком.
У серпні аналогічні випробування проводились на блоках Рівненської та Запорізької АЕС, випробування на ЮУАЕС завершили цей етап тестування.

#43_ЕнергоДжерела_19-25.10.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами