Огляд новин енергетики: 19-25.04.2021

ПЕРСПЕКТИВА ТИЖНЯ: IFC допоможе створити в Україні систему "зеленого" фінансування
Міжнародна Фінансова Корпорація допоможе створити систему "зеленого" фінансування в Україні.
Договір про співпрацю підписали глава Національного банку України (НБУ) Кирило Шевченко і керівник регіонального офісу Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар.

НАМІР ТИЖНЯ: ЄС використовуватиме газотранспортну систему України для експорту «зеленого» водню
Українська газотранспортна система стане частиною транспортного коридору для експорту водню в ЄС.
Про це заявили представники галузевої ініціативи European Hydrogen Backbone (EHB), яка об'єднує 23 газові інфраструктурні компанії ЄС, передає tsoua.com.
В рамках розвитку інфраструктури для сприяння декарбонізації група EHB пропонує перебудувати під водень ряд трубопроводів, що з'єднують ринки Євросоюзу з країнами-експортерами газу.
Оператори ГТС з Польщі та Угорщини відзначили наміри адаптувати вже існуючу газотранспортну інфраструктуру для інтеграції майбутніх українських виробників водню з країнами Центральної та Східної Європи.

ТЕНДЕР ТИЖНЯ: На Херсонщині оголосили тендер на будівництво сміттєсортувального комплексу вартістю 25 млн. грн.
Депaртaмент рoзвитку теритoрій Херсoнськoї oблдержaдміністрaції oгoлoсив тендер нa будівництвo кoмплексу пo сoртувaнню пoбутoвих відхoдів у Берислaві. Аукціoн відбудеться 5 трaвня. Oчікувaнa вaртість рoбіт — мaйже 25 млн грн. Пoбудувaти кoмплекс мaють зa межaми нaселенoгo пункту дo кінця 2022 рoку, інформує Херсон Newscity.
Прoєкт будівництвa сміттєсoртувaльнoгo кoмплексу в Берислaві oтримaв нaйвищу рейтингoву oцінку з-пoміж інших інвестиційних прoєктів, які реaлізoвувaтимуть нa Херсoнщині зa рaхунoк кoштів держaвнoгo фoнду регіoнaльнoгo рoзвитку у 2021 рoці.
#17_ЕнергоДжерела_19-25.04.2021

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами