Огляд новин енергетики: 18-24.03.2019

ПОДІЯ ТИЖНЯ: Єврокомісія дозволила Україні вийти на енергоринок ЄС
Як відомо, з 1 січня поточного року в Україні почав діяти роздрібний ринок електричної енергії. Повномасштабний запуск нової моделі оптового ринку запланований на липень 2019 року. Перехід передбачений законом «Про ринок електроенергії», прийнятим в 2017 році, який впроваджує в законодавство норми Третього енергетичного пакета ЄС.
На цьому тижні в Брюсселі відбувся неформальний міні-саміт Україна-Європейський союз. Інтереси України на саміті представляв Петро Порошенко, ЄС - президент Європейської Ради Дональд Туск, президент ЄК Жан-Клод Юнкер і президент Європарламенту Антоніо Таяні. В ході зустрічей було досягнуто домовленість про синхронізацію Європейських енергетичних ринків з ринком України.

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: Турбоатом підписав мільярдний контракт з «Укргідроенерго»
Контракт на модернізацію турбін та генераторів Кременчуцької ГЕС виграли «Електроважмаш» та «Турбоатом» на тендерних торгах, випередивши європейських і китайських конкурентів.
Кілька тижнів тому «Турбоатом» уклав контракт на 0,5 млрд грн з атомними станціями країни та буде постачати їм обладнання, аналогічне тому, яке раніше поставляла російська корпорація «Силові машини». Харків’яни розробили власну конструкцію титанових робочих лопаток для турбін українських АЕС. Нові лопатки необхідні для заміни лопаток, які відпрацювали встановлений ресурс.

ЦИФРА ТИЖНЯ: 468 млн грн. інвестувала «ДТЕК Дніпровські електромережі» в 2018 році на модернізацію об’єктів електропостачання
Компанія «ДТЕК Дніпровські електромережі» в 2018 році направила на модернізацію електроліній та обладнання, а також впровадження «розумних» технологій 468 млн грн.
На будівництво, реконструкцію і модернізацію електричних мереж в рамках інвестиційної програми було виділено 390 млн грн. В цілому реконструйовано понад 27 км електроліній в Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському, Новомосковську, Павлограді.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами