Огляд новин енергетики: 18-24.02.2019

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: ДТЕК ВДЕ готується до будівництва Покровської СЕС
Новий об’єкт буде розташований на території Дніпропетровської області. Його потужність становитиме 240 МВт, що дозволить виробляти близько 400 млн кВт-г. Інвестиції у проект становлять близько 200 млн. євро.
Будувати станцію будуть українські підрядники. Для робіт вони задіють і місцевих жителів. В цілому на час будівництва СЕС буде створено близько 1000 нових робочих місць, що поліпшить соціальну обстановку в області і дасть додаткові податкові надходження до місцевих бюджетів.

ПОДІЯ ТИЖНЯ: Держенергоефективності спільно з міжнародними організаціями обговорили створення системи аукціонів
Держенергоефективності спільно з IRENA та British Embassy Kyiv провели конференцію «Аукціонна система підтримки відновлюваної електроенергетики в Україні». За словами Кстянтина Гури, радника голови Держенергоефективності, під час заходу обговорювались такі теми: ключові аспекти втілення схеми підтримки аукціонів для проектів ВДЕ в Україні; міжнародний досвід проведення аукціонів;
прогноз впливу схеми аукціонів на інвестиційний клімат в країні. В рамках заходу учасники планують отримати експертну оцінку фахівців IRENA та гравців ринку щодо ключових аспектів розробленої в Україні моделі аукціонної підтримки ВДЕ, яку передбачається ввести з 2020 року.

ЦИФРА ТИЖНЯ: Під Харковом будують СЕС потужністю 3,9 МВт
За словами директора Харківського енергетичного кластера Станіслава Ігнатьєва, на території Мереф’янської ОТГ скоро з’явиться СЕС потужністю 3,9 МВт. Це буде найбільша промислова станція на території Харківської області.
Станцію будують на земельній ділянці у заплаві річки Мжа, площею 8,7 га. Наразі завершено встановлення столів, змонтовано 13680 фотоелектричних модулів, потужністю 325 Вт, та інвертори.
«Рекордом станції є те, що кількість модулів на 38 % більша, ніж інстальовано на всіх дахах приватних сонячних електростанцій міста Харкова та області. Також, враховуючи високий рівень ґрунтових вод у заплаві та можливість підтоплення, у якості паль столів фотоелектричних модулів використано так звані «геошурупи» - аж 5040 шт. У такій кількості геошурупи ще не застосовувались в Україні, - зазначає Станіслав Ігнатьєв.
За його словами, зараз фахівці будівельної компанії «ЕДС-Інжиніринг» завершують роботи з прокладання кабельно-провідникових елементів та унікальної системи моніторингу роботи електростанції.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами