Огляд новин енергетики: 18-24.01.2021

ЦИФРА ТИЖНЯ: Загальна потужність СЕСд в Україні сягає 780 МВт
Станом на кінець 2020 року в Україні налічується більше 29900 сімей, які встановили сонячні панелі. Їхня загальна потужність сягає 780 МВт.
Обсяг вкладених інвестицій в домашні СЕС становить 600 млн євро.
Оприлюднена Агентством статистика свідчить про зацікавленість українців у відновлюваних джерелах енергії. Так, на кінець 2019 р. нараховувалося близько 22 тис. родин, які перейшли на СЕС. Два року тому, на кінець 2018 р., таких родин було у 4 рази менше –лише 7450 сімей.
«Ми спостерігаємо, як починає змінюватися ставлення людей до енергоспоживання на користь «чистої» енергії. Адже встановлюючи сонячні електростанції у своїх домогосподарствах, родини вкладають кошти у власну енергонезалежність. Завдяки СЕС вони самостійно генерують потрібну їм електроенергію та заощаджують витрати на оплату комунальних платежів», - прокоментував Костянтин Гура, т.в.о. Голови Держенергоефективності.
У свою чергу, Юрій Шафаренко, заступник Голови Держенергоефективності, акцентував увагу на тому, що СЕСу домогосподарствах є малоюенергогенерацією, яку необхідно активніше розвивати в Україні. Така генерація є ефективною, оскільки виробництво електроенергії відбувається у точці споживання.

БУДІВНИЦТВО ТИЖНЯ: EDS будує електричну підстанцію в Одеській області
Енергетична група EDS повідомляє про початок будівництва високовольтної електричної підстанції 110/35 кВ «Южне Енерджі» в Лиманському районі Одеської області. Замовником виступає АТ «ДТЕК Одеські електромережі».
EDS виконає повний комплекс підготовчих і будівельно-монтажних робіт з будівництва схеми видачі потужності майбутньої вітрової електростанції 76,5 МВт.
Відзначимо, що це другий об'єкт після ПС Надеждине 330/35 кВ в Запорізькій області, який ми будуємо «з нуля» в якості EPC-контрактора.
Участь EDS як будівельника складних об'єктів мережевої інфраструктури країни - показник довіри великих замовників до накопиченої експертизи нашої команди та визнання стабільно високого рівня виконання робіт.

ПЕРСПЕКТИВА ТИЖНЯ: Україна приєднається до акумуляторного і водневого альянсів ЄС
Найближчим часом Україна приєднається до акумуляторного і водневого альянсів Європейського Союзу.
Про це віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишин заявила на засіданні міжвідомчої робочої групи з питань координації подолання наслідків зміни клімату у рамках ініціативи Європейської комісії "Європейський зелений курс.
За словами Ольги Стефанышиної, це створює можливості для безпосередньої інтеграції України до Європейського Союзу через формування так званих секторальних альянсів: сировинного альянсу, акумуляторного альянсу, водневого альянсу. Наразі Україна вже є учасницею Сировинного альянсу.
#4_ЕнергоДжерела_18-24.01.2021.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами