Огляд новин енергетики: 17-23.02.2020

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ТИЖНЯ: Міністерство енергетики та захисту довкілля презентувало Концепцію «зеленого» енергетичного переходу
Головною особливістю представленої концепції є її динамічність. Про це, зокрема, зауважив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель. За його словами модель буде змінюватись в залежності від актуальних показників виробництва та споживання енергії. Він також зазначив важливість модернізації інфраструктурних об’єктів. Відповідаючи на запитання про заборгованість перед виробниками зеленої енергії, міністр зазначив, що наразі це питання енергетичної безпеки, адже в рамках балансу дефіцит Гарантованого покупця становив 8 млрд грн. Дефіцит на сьогодні становить 17 млрд грн.
В свою чергу, Олексій Масліченко, заступник міністра, зазначив, що наразі Україна споживає в 3 рази більше енергії на одиницю продукції, ніж європейські країни. На його думку, енергоефективність зменшить споживання - й таким чином, зменшить потребу в генерації.В якості одного з рішень для балансування енергосистеми можна назвати розвиток систем накопичення енергії.

ЗУСТРІЧ ТИЖНЯ: Фахівці Держенергоефективності обговорили напрямки співпраці України та Великої Британії
Потенційні напрями партнерства України та Великобританії у питаннях енергоефективності, екологізації економіки обговорили представники Держенергоефективності із першим секретарем з питань енергетики та головою комерційного сектору Посольства Великої Британії в Україні Кеті Котрел.
Зокрема, під час зустрічі фахівці Агентства представили ефективність таких інструментів, як ЕСКО-механізм та енергоменеджмент для термомодернізації бюджетних установ.
Сторони також обговорили особливості роботи фондів зелених інвестицій у Великобританії та домовилися налагодити регулярний обмін інформацією щодо актуальних напрямів розвитку сфери енергоефективності, «чистої» енергетики та декарбонізації для визначення подальших напрямів співпраці.

ЦИФРА ТИЖНЯ: ВЕС потужністю 240 МВт побудують у Рівненській області
ТОВ «Рівне Вінд Енерджі» має намір побудувати вітроелектростанцію потужністю 240 МВт у Володимирецькому районі Рівненської області. в рамках проєкту планується установка до 40 вітрових електроустановок (розглядаються варіанти як міжнародних, так і вітчизняних виробників), потужністю до 6 МВт кожна. Висота вежі до 170 м.
#8_ЕнергоДжерела_17-23.02.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами