Огляд новин енергетики: 15-21.07.2019

Компанія тижня: Укргідроенерго ввело в експлуатацію гідроагрегат №2 Київської ГАЕС у дослідну експлуатацію після реконструкції
Гідроагрегат був виведений з промислової експлуатації у червні 2018 року. Реконструкцію проводили АТ «Турбоатом» спільно з ДП «Завод «Електроважмаш».
Завдяки встановленим новим турбінам та генераторуприріст потужності гідроагрегату № 2 Київської ГАЕС зараз складає 5,3 МВт. Окрім того, реконструкція агрегату дозволить продовжити термін його експлуатації на 40 років.
Ще один об’єкт альтернативної енергетики в Львівській області запрацював минулого тижня. Радехівська сонячна станція групи Еко-Оптіма має потужність 8,45 МВт, 27 тисяч сонячних панелей вироблятимуть за рік 9,5 млн. кВт годин електроенергії. В компанії зазначають, що місячне виробництво електроенергії покриватиме 15% споживання Радехівського району.

Цифра тижня: За перше півріччя 2019 року в Україні було встановлено ще 20 МВт біогазових потужностей
Цей показник в 1,5 рази перевищує минулорічні цифри. Про це повідомляє Держенергоефективності.
Загалом, станом на кінець II кварталу 2019 року в країні працює 43 біогазові установки загальною потужністю вже 66 МВт, що генерують електроенергію з агровідходів – це 44 МВт та на сміттєзвалищах – це 22 МВт.
Для порівняння ще у 2012 р. було лише 7 МВт таких об’єктів на біогазі. Стимулом для роботи інвесторів у цій сфері, за словами голови Держенергоефективності, Сергія Савчука, стало збільшення «зеленого» тарифу на електроенергію з біогазу до 12,4 євроцента/кВт*год у 2015 р. за ініціативи Комітету ВРУ ПЕК спільно з Держенергоефективності.

Подія тижня: Укренерго та Elia Grid International спільно впроваджуватимуть європейські принципи диспетчеризації
Фахівці Elia Grid International нададуть Укренерго консультаційні послуги з перебудови (реінжинірингу) диспетчерської функції та інтеграції енергосистеми України до ENTSO-E. Крім того, буде проведений аналіз впливу нової ринкової моделі на енергосистему України, запропоновано проєкт внутрішніх бізнес-процесів та дорожню карту їх впровадження відповідно до стандартів ENTSO-E.
В Украенерго зазначають, що Проєкт фінансується за кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Вартість проєкту – майже 812 тис євро. Термін надання послуг – до кінця 2020 року.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами