Огляд новин енергетики: 15-21.06.2020

ІНІЦІАТИВА ТИЖНЯ: Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу готуватиме фахівців для сфери відновлюваної енергетики України
За підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу готуватиме фахівців для сфери відновлюваної енергетики України.
Проєкт «Нова бакалаврська програма з інженерії відновлюваної енергетики» стартував 10 червня 2020 року і триватиме до 9 червня 2021 року. За цей час передбачено:
- вдосконалення розробленої освітньої програми «Інженерія відновлюваної енергетики» в частині змістовного наповнення дисциплін (освітня програма розроблена, отримано понад 20 відгуків від стейкхолдерів, пройшла усі внутрішні процедури в університеті);
- промоційна кампанія нової освітньої програми; вдосконалення технічного забезпечення;
створення пілотних проєктів студентів у сфері ВДЕ в Івано-Франківській області;
- поширення кращих практик проєкту (запропонована модель функціонування освітньої програми може бути перетворена у макет та запропонована для реплікації у інших університетах України).
Обґрунтовуючи потребу в реалізації цього проєкту, гарант освітньої програми, проректор з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ, професор Максим Карпаш каже: «У нас серйозні наміри щодо впровадження програми, бо бачимо потребу в цьому. Так, профільні компанії, які працюють у секторі ВДЕ, постійно перебувають у пошуку додаткового навчання для власного персоналу, бази кадрів для побудови довготривалих проєктів. Цей чинник також обмежує прихід великих іноземних інвестицій у цю сферу в Україні. Крім того, цей проєкт буде реалізовуватись в Івано-Франківську – для міста та регіону ВДЕ має шанси стати точкою росту, враховуючи низький рівень індустріалізації, екологічні міркування та зростаючу потребу в енергії. Також ми хочемо дати приклад хорошої освітньої програми у регіональному університеті, залучити більше дівчат в інженерні науки, зокрема енергетику, адже у нас створено філіал ініціативи #STEMgirls».

РІШЕННЯ ТИЖНЯ: Зеленим бондам в Україні бути
Верховна Рада України ухвалила у другому читанні проект Закону України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів №2284 від 17.10.2019. Цим законопроектом, зокрема, вводяться в обіг зелені облігації в Україні та встановлюються правила для учасників відповідного ринку.

ПРИЗНАЧЕННЯ ТИЖНЯ: Парламент призначив Романа Абрамовського міністром захисту довкілля та природних ресурсів
Коментуючи своє призначення, роман Абрамовський зазначив: «В екологічній політиці дуже багато викликів. І я чітко знаю, що з ними робити: щоб ліквідувати наслідки промислового забруднення, адаптуватися до змін клімату. Багато питань до лісового господарства, багато питань до інфраструктури поводження з відходами — у тому числі, з радіоактивними. Ми вступили у період маловоддя, є питання, які стосуються рибного господарства. У мене є чіткий план, як зробити так, щоб рибні ресурси приносили користь держави.
#25_ЕнергоДжерела_15-21.06.2020.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами