Огляд новин енергетики: 13-19.07.2020

ЗАЯВА ТИЖНЯ: ЄС визначив Україну одним з пріоритетних партнерів Європейської водневої стратегії
В Брюсселі відбулася презентація Європейської водневої стратегії. «Європейський Союз покладає сподівання на Україну як одного з пріоритетних партнерів у постачанні водню до Європи. Ми працювали саме на цей результат, адже він відповідає потенціалу та європейським амбіціям України», - заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Завдяки своєму потенціалу у виробництві та транспортуванні водню, Україна названа пріоритетним партнером ЄС у реалізації Європейської водневої стратегії та постачанні новітнього енергетичного ресурсу на європейський ринок, йдеться у новій водневій стратегії ЄС. Єврокомісія окремо виділяє Україну як пріоритетного партнера у розвитку водневої енергетики, враховуючи її природні ресурси, взаємопов’язаність інфраструктури та технологічний розвиток.

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: 
Представники норвезької компанії NBT обговорили з керівництвом Запорізької облдержадміністрації поточний стан реалізації проєкту.
За словами регіонального менеджера компанії Влада Казака, у 2019 році компанія NBT придбала проєкт будівництва вітроелектростанції загальною потужністю 792,5 МВт на території Якимівської та Кирилівської територіальних громад в Запорізької області (проєкт «Зофія») .
Загальна сума інвестиції планується в розмірі 1,2 млрд євро. Після завершення будівництва проєкт стане найбільшою в Європі береговою вітровою електростанцією. Реалізація проєкту планується до кінця 2022 року. Фінансування проєкту «Зофія» здійснюється за допомогою банку JPMorgan та із залученням світових фінансових інституцій та експертів.

УГОДА ТИЖНЯ: Україна допрацює Енергостратегію з урахуванням ініціативи European Green Deal
Міністерство енергетики України має намір допрацювати нову редакцію Енергетичної стратегії з урахуванням ключових елементів Європейської зеленої угоди (European Green Deal), повідомляє інформагенство Інтерфакс.
«European Green Deal є важливою в контексті євроінтеграції України. Ми розділяємо цілі цієї угоди. Будучи прибічниками політики скорочення викидів парникових газів і декарбонізації економіки, Міненерго планує відобразити ключові елементи цієї європейської ініціативи в новій редакції Енергетичної стратегії», - заявив заступник міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков під час онлайн-конференції з питання закриття проекту ЄС «Зелена угода ЄС як рушійна сила енергетичного переходу» у вівторок.
Крім того, в рамках Угоди про асоціацію з ЄС Україна вже імплементує 28-му директиву Євросоюзу щодо використання відновлюваних джерел енергії, впроваджує новітні світові інструменти у сфері розвитку біоенергетики й розпочинає підготовку до Водневої концепції.
#29_ЕнергоДжерела_13-19.07.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами