Огляд новин енергетики: 13-19.05.2019

Цифра тижня: 7 млн. євро може виділити ЄБРР для групи «Еко-Оптіма» на будівництво Яворівської СЕС
Це питання буде розглядатись Радою директорів ЄБРР 5 червня. Друга черга СЕС запланована потужністю 36 МВт – токої ж потужності як і перша черга. У компанії відзначають, що запуск другої черги намічено на друге півріччя поточного року.
В управлінні групи компаній «Еко-Оптіма» є парк СЕС і вітроелектростанцій, частина яких побудована з використанням кредитних коштів ЄБРР. У Старому Самборі Львівської області компанія ввела дві черги ВЕС на 34 МВт. Проект реалізований із залученням коштів ЄБРР та Фонду чистих технологій Світового банку.

Подія тижня: В Міністерстві інфраструктури хочуть розвивати ринок електрокарів в Україні
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Володимир Омелян, міністр інфраструктури України. На його думку, якщо Верховна Рада ухвалить законопроекти щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту, то дасть шанс створити з нуля високотехнологічну нову галузь економіки. Урядовець неодноразово заявляв, що у Міністерстві інфраструктури України сподіваються, що Верховна Рада найближчим часом затвердить 15-річну стратегію розвитку ринку електромобілів.

Тема тижня: Обсяг електроенергії, виробленої домашніми СЕС, продовжує зростати
За чотири місяці поточного року обсяг електроенергії, виробленої домашніми сонячними електростанціями, збільшився у 13 разів. За словами директора Департаменту відновлюваних джерел енергії Державного агентства енергоефективності та енергозбереження України Юрія Шафаренко, на сьогодні понад 8800 родин вже перейшли на електроенергію з енергії сонця, встановивши сонячні панелі загальною потужністю 190 МВт. На початку 2015 р. таких сімей було лише 40. Лідерами за кількістю встановлених СЕС домогосподарств, за словами Юрія Шафаренка, є Дніпропетровська (1079), Київська (904) та Тернопільська (808) області .

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами