Огляд новин енергетики: 13-19.04.2020

ПРИЗНАЧЕННЯ ТИЖНЯ: Кабмін призначив Ольгу Буславець т.в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля України
Ольга Буславець зазначає, що основне завдання на сьогодні – забезпечити стабільність роботи енергосистем:
«Нині ми переживаємо одну з найбільших криз за всю історію України, і криза в енергетичній галузі є невід’ємною її складовою. Цілком очевидно – термінове вирішення системних проблем в енергетиці є питанням національної безпеки, і я усвідомлюю ключову роль посади Міністра у такий час. Протягом тижня буде сформовано перелік заходів, яких потребує енергетика, як невідкладних. Ці заходи будуть спрямовані на технічне, паливне та економічне збалансування сектору енергетики», – заявила т.в.о. Міністра.

ЦИФРА ТИЖНЯ: 5,8 млн гривень благодійної допомоги надала група компаній Еко-Оптіма та Західнадрасервіс на допомогу медпрацівникам у боротьбі із пандемією
Зокрема, керівник групи компаній ТОВ «Еко-Оптіма» та ТОВ «Західнадрасервіс» Зіновій Козицький зазначив, що у боротьбі із пандемією наразі найважливішим є захист медичних працівників, які працюють у безпосередньому контакті з інфікованими хворими.
Нещодавно медичні установи Львівської області отримали 6000 одноразових комплектів, 1400 багаторазових, 1000 респіраторів і 1000 захисних масок багаторазового використання. Наступний тиждень-два заплановані поставки ще 10 000 захисних костюмів.

ІННОВАЦІЯ ТИЖНЯ: НАК Нафтогаз України встановив першу власну електрозарядну станцію
Об’єкт розташуваний за адресою: м. Київ, Кловський узвіз 9/1.
Як зявляють в компанії, вартість послуг на станції – одна з найнижчих на ринку та становить 4,5 грн/кВт·г. Час на зарядку складатиме в середньому не більше 2,5 години.
В компанії зазначили, якщо проект буде успішним, то інвестиції в інфраструктуру електрозаправок по всій країні можуть бути збільшені. Загальний запланований бюджет Нафтогазу у 2020 році на екологічні програми складає майже 400 млн. грн.
Партнером пілотного проекту виступила компанія Electro UA – один з провідних гравців галузі.
#16_ЕнергоДжерела_13-19.04.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами