Огляд новин енергетики: 11-17.02.2019

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: ДТЕК закінчив будівництво Нікопольської СЕС
На цей час Нікопольська сонячна електростанція найбільша в Україні. Її потужність - 246 МВт. В компанії планують запустити станцію в березні. НКРЕКП вже схвалила проект постанови про встановлення «зеленого» тарифу для Нікопольської СЕС у розмірі EUR15,03 за МВт-год до 2030 року.
Для забезпечення приєднання сонячної електростанції до електромереж НЕК «Укренерго» реконструює відкритий розподілювальний пристрій 150 кВ підстанції 330 кВ «Нікопольська».
Як повідомляють в компанії, постачальником сонячних панелей для СЕС стала Trina Solar Limited, а будівельні роботи виконувала китайська компанія China Machinery Engineering Corporation (CMEC).

ПОДІЯ ТИЖНЯ: НКРЕКП запустила онлайн-калькулятор розрахунку нестандартного підключення до електромереж
Онлайн-платформа має спростити первинні розрахунки та допомогти оперативно отримати відповіді на такі питання, як орієнтовна ціна послуги з нестандартного приєднання; орієнтовна вартість приєднання за потужність і лінійну частину приєднання; в які терміни відбудеться приєднання; яка відповідальність оператора системи розподілу за несвоєчасне надання послуги.
На цьому тижні Міністерству фінансів, якому тепер підпорядковано «Укренерго», видало наказ про перетворення держпідприємства «Укренерго» в акціонерне товариство. На думку міністра фінансів Оксани Маркарової, процес корпоратизації компанії має проходити максимально швидко.

ЦИФРА ТИЖНЯ: 308 МВт*год зеленої електроенергії за минулий рік згенерувала СЕС Укртрансгазу
Вироблену станцією електроенергію філія УТГ «Укргазтехзв`язок» у повному обсязі продає за «зеленим тарифом» до єдиної енергетичної системи України – ДП «Енергоринок». У 2018 році Укртрансгаз зміг виручити на цьому 1,9 млн грн. В компанії також підрахували, що споживання електроенергії філією Укргазтехзв’язок в минулому році склало 225 МВт*год. Тобто потужності електростанції дозволяють не тільки на 100% покрити власне споживання, а ще й надавати різницю стороннім споживачам в обсязі 79 МВт.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами