Огляд новин енергетики: 10-16.02.2020

Компанія тижня: Avenston завершила проєктування наземної сонячної електростанції у Полтавській області
В компанії повідомляють, що майбутня ФЕС “Кононівка” буде розташована на ділянці площею 4 гектари із загальною довжиною зовнішнього периметра 847 метрів. Встановлена потужність електростанції складе 2,7 МВт, а прогнозована річна генерація — 3380 МВт * год. Генерувати чисту електроенергію будуть високоефективні полі-Si модулі (Tier-1) потужністю 375 Вт та інвертори Huawei Sun 2000-60KTL та Huawei Sun 2000-50KTL.

Стратегія тижня: Мінекоенерго презентувало Концепцію зеленого енергетичного переходу
Згідно з концепцією, енергоефективність та ощадливе використання ресурсів є одним із найголовніших напрямів «зеленого» енергетичного переходу України. Зокрема в Мінекоенерго вважають, що «кожна невироблена кВт година, кожна невироблена гігакалорія та інші види неспожитої енергії – це найкращий показник зменшення впливу на довкілля».
В питанні розвитку відновлюваних джерел енергії, до 2050 року в Україні економічно доцільно досягнути 70% частки ВДЕ у виробництві електроенергії.
В Концепції не оминули увагою і питання поводження з відходами на державному та регіональному рівні. Окремим розділом зазначено і максимальна «діджиталізація» процесів.

Енергоперехід тижня: Низка компаній повідомили про використання у свої діяльності ВДЕ
Золотовидобувна компанія Centamin побудує в Єгипті???????? сонячну електростанцію, енергія якої буде використовуватись для розробки родовищ. Протягом року компанія має намір інвестувати в цей проєкт $37 млн. Як повідомили у компанії, цей крок дозволить знизити споживання дизельного палива на 18 млн літрів/рік.
Паризький оператор аеропортів Groupe ADP підписав договір для постачання сонячної енергії для трьох аеропортів столиці Франції: Шарль-де-Голль, Орлі та Ле Бурже.
Очікується, що сонячні об’єкти будуть задовольняти 10% попиту на електроенергію в цих аеропортах. А це половина з усіх потреб в освітленні.
Розвиток відновлюваних джерел енергії є центральним елементом екологічної політики компанії зі скорочення викидів CO2.

#7_ЕнергоДжерела_10-16.02.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами