Огляд новин енергетики: 08-14.07.2019

Подія тижня: ВРУ схвалила законопроєкт щодо СЕС домогосподарств
На сторінці Держенергоефективності повідомили, що прийнятий законопроект № 10357вирішує такі питання:
- місце розміщення СЕСд до 30 кВт на розсуд власника (повертається «статус кво»);
- перегляд та встановлення відповідно до курсу євро «зеленого» тарифу СЕСд, розташованих на земельних ділянках, які було введено в експлуатацію до набрання чинності Законом України № 2712;
- врегулювання рівня «зеленого» тарифу для об’єктів відновлюваної енергетики потужністю до 150 кВт.
Юрій Шафаренко директор Департаменту відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива Держенергоефективності, пояснює:
«Законопроектом № 10357 вносяться правки, які дозволяють будувати СЕСд до 30 кВт без обмежень по місцю розміщення до 2030 року. Заявку можна подавати і в 2027 році і три роки отримувати зелений тариф на рівні, який буде діяти на той період.
Зелений тариф для СЕСд до 30 кВт з 2020 року зменшується лише на 10%. Для порівняння: для промислових СЕС зменшується на 25%.
Розміщення СЕСд на ЗЕМЛІ ставить в рівні умови з промисловими СЕС. Крім того, законопроектом врегульовано питання щодо перерахунку зеленого тарифу для СЕСд, розміщених на землі з прив’язкою до курсу євро».

Компанія тижня: Scatec Solar побудує в Чигирині Черкаської області сонячну електростанцію потужністю 55,4 МВт
Кошти на будівництво станції надасть Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), ще частину коштів виділять Шведський фонд та Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО), повідомила прес-служба ЄБРР.
Очікується, що нову СЕС буде введено в експлуатацію в 2020 році.

Призначення тижня: В ДТЕК ВДЕ нові призначення на посадах виконавчого та операційного директорів
На сайті компанії повідомили, що виконавчим директором ДТЕК ВДЕ призначено Антона Мішина, який раніше керував дирекцією з фінансів ДТЕК Енерго. Операційним директором став Благовест Начев, який очолював енергетичні підрозділи компаній AES Corporation і Veolia Environment в Болгарії.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами