Огляд новин енергетики: 08-14.04.2019

Компанія тижня: «TIU Канада» 18 квітня відкриє нову сонячну електростанцію біля села Калинівка в Миколаївській області
Про це з посиланням прес-службу компанії повідомляє видання delo.ua. Станція складається з 39 тисяч 348 сонячних панелей і 5 інверторів, які були встановлені для управління напругою. Загальна площа ділянки, на якій розташовується станція, становить 20,22 гектарів.
Також на цьому тижні повідомили про наближення до завершення ще одного потужного об’єкта ВДЕ – Приморської ВЕС. Як повідомляє сайт компанії ДТЕК ВДЕ, з початку квітня на I черзі Приморської вітроелектростанції виробляють електроенергію 18 з 26 вітротурбін. Зараз сукупна потужність вітряків, що працюють становить 68,94 МВт. Планується, що протягом 2-х місяців всі 100 МВт Приморського вітропарку почнуть відпускати «зелену» електроенергію в Об’єднану енергосистему України.

Цифра тижня: Середня ціна продажу виробниками електроенергії в оптовий ринок
(ОРЕ) в березні 2019 року зменшилася на 1,2%
За даними (ДП) «Енергоринок», середня оптово-ринкова ціна (ОРЦ) електроенергії в Україні в березні склала 1551,6 за МВт-год (без ПДВ і акцизного податку). При цьому нічна ціна е/е (в період доби з 24.00 до 06.00) склала 825 грн за МВт-год, тобто більше 50% від загальної середньої ціни.
Середня ціна продажу виробниками електроенергії в оптовий ринок (ОРЕ) в березні 2019 року зменшилася на 1,2% в порівнянні з попереднім місяцем - з 1160,07 до 1146,01 грн/МВт-год.

Подія тижня: Президент видав Указ щодо підтримки розвитку ядерної
енергетики та підвищення рівня безпеки у сфері її використання
Зокрема йдеться про будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС. В документі йдеться також про сприяння впровадженню на атомних електростанціях сучасних технологій з високим ступенем надійності і безпеки (малих модульних реакторів) та забезпечити виробництво на вітчизняних підприємствах обладнання, необхідного для застосування таких технологій.
Також на цьому тижні стало відомо, що Україна вирішила припинити будь-які роботи з будівництва каскадних гідроелектростанцій на річці Дністер, до проведення оцінки впливу екологічної стратегії в транскордонному контексті.
Цього тижня після обговорень Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки депутати підготували до другого читання проект закону №8449-д.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами