Огляд новин енергетики: 07-15.11.2020

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: СЕС “Гудзовка-Солар” дозволить скоротити викиди діоксиду вуглецю на 30 тис. тон на рік
Компанія UDP Renewables, стратегічним інвестором якої виступає холдингова компанія UFuture, продовжує партнерство зі світовим лідером зеленої генерації — компанією ACCIONA. В рамках співпраці введено в промислову експлуатацію дві черги нової сонячної електростанції “Гудзовка-Солар” на території міста Ізмаїл Одеської області. Інвестиції в проект склали близько €21 млн.
“Я пишаюсь тим, що ми маємо можливість реалізовувати проекти спільно з компанією
ACCIONA. Наш партнер є надійним, ефективним та має високі стандарти роботи. Ми раді, що змогли розкрити інвестиційну привабливість України для міжнародного стратега, адже наша кооперація є надихаючим прикладом системоутворюючої співпраці”, — зазначив Сергій Євтушенко, керівний партнер компанії UDP Renewables.
Разом СЕС “Гудзовка-Солар -1” та СЕС “Гудзовка-Солар -2” мають пікову потужність 24,4 МВт та обладнані більш ніж 72 тисячами сонячних панелей виробництва компанії JASolar.

ПЕРСПЕКТИВА ТИЖНЯ: Розвиток ринку зелених облігацій в Україні створить фінансовий ресурс для проектів екологічного спрямування в енергетиці
Міністерство енергетики спільно з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України розробили проект Концепції запровадження та розвитку ринку зелених облігацій в Україні, який наразі проходить процедуру погодження з органами державної влади.
«Україна має великий потенціал залучення «зеленого» фінансування. За оцінками IFC, лише до 2030 року Україна здатна залучити близько 73 млрд доларів. І зелені облігації - саме той інструмент, який може створити мультиплікаційний ефект залучення фінансування», - зазначив заступник Міністра енергетики Ярослав Демченков під час онлайн-зустрічі зацікавлених сторін у запровадженні та розвитку ринку зелених облігацій в Україні.
Досягнення цілей кліматичної нейтральності, підвищення енергоефективності різних секторів економіки, розвиток альтернативної енергетики, екологічних видів транспорту потребують значних фінансових ресурсів. Саме тому розпочато роботу щодо розроблення правових норм, які утворюють правові засади емісії зелених облігацій в Україні.
Випускати зелені облігації може як уряд, так і муніципалітети, фінансові та нефінансові корпорації.

ПРОЄКТ ТИЖНЯ: Київську багатоповерхівку перетворили на потужну «зелену» електростанцію
ДТЕК Київські електромережі підключив до мережі сонячну набудинкову електростанцію (СЕС) на Троєщині. Її майже за два роки побудувала компанія «Аврора Терм». Це перша в Україні промислова сонячна електростанція, що побудована на даху багатоквартирного житлового будинку. Вона складається з понад 1200 сонячних панелей та займає площу понад 4 тисячі квадратних метрів.
Нова СЕС знаходиться на проспекті Романа Шухевича, 30, що у Дніпровському районі столиці. Її потужність становить 330 кВт. За сонячної погоди однієї години роботи такої станції достатньо для повної зарядки батарей 8 електромобілів. Інвестором проєкту стала українська компанія «Аврора Терм», яка інвестувала у будівництво понад 330 тисяч доларів США.

#46_ЕнергоДжерела_07-15.11.2020.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами