Огляд новин енергетики: 07-13.12.2020

ЦИФРА ТИЖНЯ: Профільне міністерство оприлюднило річні квоти підтримки ВДЕ
Загальна потужність, що пропонується до розподілу на аукціонах у наступному році, складає 365 МВт. З яких ВЕС — 150 МВт, СЕС — 155 МВт (включаючи регіональну квоту та квоту для малої розподіленої генерації), інших видів (біомаса, біогаз, мГЕС) — 60 МВт
“Присутні на засіданні представники асоціацій та інвестори погодились, що в сучасних умовах рішення Міненерго є збалансованими. Водночас для посилення інтересу інвесторів до аукціонної моделі і, як наслідок, конкуренції та зниження поданих цінових заявок, важливе виконання поточних зобов’язань у рамках „зеленого“ тарифу та умов Меморандуму про взаєморозуміння”, — резюмували у Міненерго.

ПОВІДОМЛЕННЯ ТИЖНЯ: Держекоінспекція буде контролювати викиди парникових газів з 2021 року
З 1 січня 2021 року вводиться в дію закон «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів», згідно з яким Держекоінспекція буде здійснювати перевірки документів про викиди. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.
Він додав, що цю функцію Держекоінспекція наразі вносить у своє положення. «Також найближчим часом буде розроблено методику контролю над обсягами викидів парникових газів», - зауважив Андрій Мальований. Ухвалення згаданого вище законопроекту було необхідне для впровадження європейського законодавства в українське.

ЗВІТ ТИЖНЯ: Україна посіла друге місце у загальному рейтингу країн-учасниць Енергетичного Співтовариства за рівнем імплементації європейського законодавства
Директор Секретаріату Енергетичного Співтовариства Янез Копач в режимі відеоконференції презентував членам Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг та запрошеним звіт щодо впровадження реформ в енергетиці.
В своїй презентації на тему: «Шлях України до європейської енергетичної інтеграції: старі та нові виклики» (Ukraine’s path towards European energy integration: old and new challenges) Янез Копач зазначив, що згідно оцінки Енергетичного Співтовариства, Україна посіла друге місце у загальному рейтингу країн-учасниць Енергетичного Співтовариства за рівнем імплементації європейського законодавства із загальною оцінкою 61%, поступаючись лише Чорногорії з рівнем імплементації 69%.
За словами директора Секретаріату Енергетичного Співтовариства, впровадження європейського законодавства в газовій галузі Україна майже завершила.
Говорячи про галузь електроенергетики, Янез Копач зазначив: «Україна єдина країна, яка одночасно, в один день, запустила такі сегменти ринку як: ринок двосторонніх договорів, ринок «на добу наперед», внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок. Деякі питання лишились відкритими, проте не можна не відзначити цей прогрес».

#50_ЕнергоДжерела_07-13.12.2020.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами