Огляд новин енергетики: 07-13.09.2020

ПРОПОЗИЦІЯ ТИЖНЯ: Фіни допоможуть українським підприємцям встановлювати «зелені» станції
Стартував збір заявок на отримання фінансування на реалізацію проектів енергоефективності та відновлюваної енергетики. Гранти надаватиме Фінсько-український трастовий фонд, передає dn.gov.ua.
Фінансування зможуть отримати демонстраційні проекти малих та середніх підприємств для державної та приватної сфери. Заявникам необхідно зробити власний внесок у проект, при цьому витрати на технічну допомогу, зокрема, консалтинг, програмне забезпечення, можуть компенсуватися повністю: до 100% вартості.
Додаткову інформацію можна отримати за посиланням, або у Андрія Левконюка - керівник групи Трастового фонду, (Україна) за телефоном +380976405390 або електронною адресою futf@u-t-a.co.uk.
Заповнені заявки необхідно надсилати (укр. та англ. мовами) в електронній формі на resinvestua@gmail.com та finland.trustfund.proposals@gmail.com.

ІНІЦІАТИВА ТИЖНЯ: «Центренерго» розгляне можливість приєднання шахт після їх аудиту
ПАТ «Центренерго» зацікавлене у діях, спрямованих на створення у своєму складі спільно з найбільш ефективними вугледобувними підприємствами вертикально інтегрованої компанії із замкнутим циклом виробництва.
Такий стратегічний крок дозволить державній енергогенеруючій компанії досягти конкурентної собівартості одиниці електроенергії, вважають в установі.

ЗАКОНОПРОЕКТ ТИЖНЯ: Рада відправила на доопрацювання законопроект щодо мораторію на банкрутство "Енергоринку"
Верховна Рада направила на доопрацювання проект закону № 2390 "Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства (щодо заходів, спрямованих на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії)". За документ у другому читанні проголосували 223 народних депутата при 226 необхідних. При цьому за доопрацювання в комітеті законопроекту проголосували 245 парламентаріїв.
У пояснювальній записці зазначено, що документ розробляли з метою забезпечення реалізації механізмів погашення заборгованості на оптовому ринку електроенергії.

#37_ЕнергоДжерела_07-13.09.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами