Огляд новин енергетики: 06-12.04.2020

ПОДІЯ ТИЖНЯ: На Харківщині збудують сонячну електростанцію потужністю 8 МВт
Наразі в Харківській області три працюючі СЕС - це понад 9 млн дол. інвестицій і понад 10 МВт електроенергії. Ці інфраструктурні проєкти реалізуються в регіоні внутрішнім інвестором.
Як повідомив директор компанії «Солар» групи компаній «АС-груп» Богдан Новіков, на Харківщині, у селищі Борки, планують збудувати ще одну сонячну електростанцію – потужністю 8 МВт.
«Потужність мереф’янської станції - 3,9 МВт. Це дозволяє подати електроенергію для понад 200 домоволодінь Мерефи. Ми запустили ще дві станції у Борках: 2,2 та 4 МВт. Там плануємо в цьому році побудувати ще одну, найпотужнішу станцію, яка дозволить забезпечити електрикою понад 700 домоволодінь регіону», - розповів Богдан Новіков.

ТЕХНОЛОГІЯ ТИЖНЯ: Trina Solar здійснила поставку першої партії модулів Vertex потужністю понад 500 Вт
Вироби нової лінійки можуть похвалитися ефективністю перетворення енергії на рівні до 21 відсотка і вихідною потужністю понад 500 Вт. Перша поставка модулів Vertex дозволила Trina Solar задати новий орієнтир для світової галузі фотовольтаїки після оголошеного 11 днів назад початку серійного виробництва виробів нового типу.
Заступник генерального директора і виконавчий віце-президент Trina Solar Інь Жуфан (Yin Rongfang) прокоментував: «Наші клієнти по всьому світу проявили активний інтерес до модулів лінійки Vertex потужністю понад 500 Вт. Вони не тільки підходять для сонячних електростанцій комунальних масштабів, але і для комерційних і промислових об’єктів, власники яких прагнуть підвищувати їх експлуатаційну ефективність.

ПОЛІТИКА ТИЖНЯ: Австрія підтримуватиме системи зберігання енергії невеликої потужності
Австрійське енергетичне агентство OeMAG запустило програму інвестиційних грантів на суму € 36 млн для сонячних фотоелектричних установок потужністю до 500 кВт і накопичувачів енергії енергоємністю до 60 МВт * год.
Сонячні установки, які розміщуються на дахах будівель, отримають сумарну компенсацію в обсязі € 24 млн (максимальний розмір гранту становить € 250 за 1 кВт), а ще € 12 млн будуть виділені для накопичувачів енергії (€ 200 за 1 кВт * год). Очікується, що ці заходи дозволять збільшити загальну потужність дахових сонячних установок в Австрії на 100 МВт, а сумарну енергоємність накопичувачів енергії - на 60 МВт * год.
#15_ЕнергоДжерела_06-12.04.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами