Огляд новин енергетики: 05-11.08.2019

Цифра тижня: Кількість електромобілів в Україні зросла на 53%
Про це свідчать дані січня-липня поточного року. Всього за цей період було зареєстровано 4035 електромобілів. З них 3742 легкових і 293 комерційних – повідомляє сайт асоціації автовиробників України «Укравтопром». Також зазначається, що основну частину (91%) ринку електромобілів сформували машини, що були в експлуатації.
«Лідером в частині легкових електрокарів залишається Nissan Leaf. З січня по липень 1899 автомобілів цієї моделі отримали українські номери. На другому місці Tesla Model S -318 реєстрацій. Третьою за популярністю стала електрична версія BMW i3 - 216 авто», — додають в Укравтопромі.
Разом зі збільшенням кількості електромобілів в Україні розбудовується і відповідна інфраструктура.
ДТЕК встановив три швидкісних зарядних станції STRUM для електромобілів на Дніпровській трасі до Полтави. Зарядки STRUM потужністю 50 кВт по Дніпровській трасі розташовані на відстані 75-155 км одна від одної. Знайти їх можна на автозаправці Shell, в місті Березань, Київська область; біля готельно-ресторанного комплексу «Каспій-Преміум», с. Лобкова Балка, Полтавська область; та на автозаправці Glusco, с. Решетилівка, Полтавська область.

Подія тижня: Держенергоефективности анонсує продовження співпраці з банківськими установами для фінансування «теплих кредитів»
Держенергоефективності укладено додаткові договори про співпрацю із ПриватБанком та Укргазбанком на співфінансування виділених Урядом 380 млн грн для утеплення. Таким чином, цього року ще близько 3 тисяч ОСББ зможуть залучити до 1 млрд грн «теплих кредитів», отримати до 70% відшкодування із держбюджету та додаткові компенсації із місцевих бюджеті, економити 50% і більше на комунальних послугах.
Голова Держенергоефективності Сергій Савчук закликав голів ОСББ подавати заявки в Укргазбанк і ПриватБанк із готовими проєктами на утеплення багатоповерхівок.

Технологія тижня: Домашні СЕС в Європі можуть досягти мережевого паритету
Домашні сонячні електростанції, які оснащені накопичувачами енергії, знаходяться на порозі мережевого паритету в країнах Євросоюзу. Це означає, що громадянам буде дешевше виробляти власну електроенергію, ніж купувати її «в мережі», тобто у збутових компаній.
Про цю тенденцію кажуть і дослідники WoodMac. Згідно їх розрахункам очікується, що європейський ринок домашніх накопичувачів до 2024 року виросте до 500 МВт / 1,2 ГВт * год інсталяцій в рік, і сумарно, накопиченим підсумком до вказаного року в Європі буде встановлено 6,6 ГВт * год, в п’ять разів більше, ніж сьогодні.
Проте, експерти зазначають, що для розвитку ринку все одно потрібні фінансові інновації, оскільки початкові витрати на системи «сонце плюс накопичувач» все ще високі.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами