Огляд новин енергетики: 04-10.03.2019

ПОДІЯ ТИЖНЯ: Відбувся круглий стіл «Жінки в енергетиці: виклики та можливості»
в межах проекту USAID «Енергетична безпека»
Учасники заходу обговорили такі питання, як сприяння збільшенню кількості жінок в енергетичному секторі, зокрема, на керівних посадах.
Так, Наталія Слободян, керівник аналітичної групи ДП «НЕК«Укренерго», спираючись на дані Світового Економічного Форуму, зазначила, що індекс гендерного розриву на прикладі 146 країн продемонстрував, що Україна наразі посідає 28 місце щодо показника «Економічна участь та кар’єрні можливості», а за показником рівня освіти жінок – 26 місце.
Наразі, в НЕК «Укренерго» бачать головну причину генедерного розриву в галузі у недостатній кількості жінок-інженерів. «Сьогодні лише трохи більше 20% всіх студентів інженерних спеціальностей - це дівчата, що, звичайно, звужує можливості для пошуку гідних кандидатів серед жінок в подальшому. І цей тренд потрібно ламати» - написав на своїй сторінці у Facebook Михайло Бно-Айріян, заступник директора з комунікацій та міжнародного співробітництва ДП «НЕК «Укренерго». Він також додав, що в рамках пілотного проекту магістерської програми для потреб оператора системи передачі Харківський національний університет міського господарства імені Бекетова вже зараз шукає шляхи, як збільшити кількість студенток на наступний рік.

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: ДТЕК підключив 10-й енергоблок Придніпровської ТЕС до мережі
Цей об’єкт несе додаткові 150 мегават в енергосистему України. Це четвертий енергоблок, який ДТЕК перевів з імпортного антрациту на українське газове вугілля і третій енергоблок, для якого ДТЕК побудував сучасний електрофільтр, який знизить викиди вугільного пилу до європейських норм. Як зазначають в компанії, переведення об’єкту зайняло 9 місяців роботи понад 200 енергетиків і українських інженерів над кожним енергоблоком. Було змонтовано 1266 тонн обладнання тільки на енергоблоці №10 і електрофільтрі. Вартість модернізації для компанії склала майже 500 млн грн.

ЦИФРА ТИЖНЯ: $48 млн довгострокового кредиту від ЄБРР отримала аграрна група «Кернел»
Кредитні кошти Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), а також $8 млн кредиту від Фонду чистих технологій будуть спрямовані на будівництво ТЕЦ на соняшниковому лушпинні. Про це повідомив старший радник із зовнішніх зв’язків ЄБРР Антон Усов. За його даними, чотири ТЕЦ перероблятимуть майже 228 тис. тонн лушпиння та вироблятимуть 338,5 тис. МВт/год електроенергії на рік. Загальна вартість проекту оцінюється в $110 млн.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами