Огляд новин енергетики: 04-10.02.2019

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: KNESS Group презентувала завод з виготовлення PV панелей у Вінниці
В Україні почнуть виготовляти власні сонячні панелі. Вже в лютому будуть випущені перші зразки PV продукції. Наразі потужність виробництва становить 200 МВт та вже до кінці 2019 року буде додано ще 200 МВт. Площа виробництва - 6600 кв метрів. Розмір інвестицій у виробництво склав 5 млн. євро. У новому виробництві задіяно близько 120 працівників. У розробці обладнання для заводу взяли участь спеціалісти провідного національного інституту КНР, який займається вивченням технологій для відновлюваних джерел енергії.

ПОДІЯ ТИЖНЯ: НЕК «Укренерго» перейшло в управління Мінфіна
4 лютого після підписання акту приймання-передачі комплексу майна «Укренерго» Міністерство фінансів отримало право на управління державним підприємством.Таким чином, підприємство вийшло із підпорядкування Міненерговугілля.
За перший місяць функціонування роздрібного ринку зареєстровано 302 постачальника електроенергії. Про це повідомив перший заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський.
Під час обговорень у парламентському комітеті ПЕК, зокрема Ольга Бєлькова зазначила, що наразі ціна непобутових споживачів, які мають незалежного постачальника напряму залежить від погодинних цін на оптовому ринку. На її думку публікація цих цін дозволила б споживачам розуміти, чи вигідні ціни їм пропонують постачальники, чи правильні платіжки їм виставляються. Депутат також зазначила, в ДП «Енергоринок» та НКРЕКП пообіцяли, що до 28 лютого вони почнуть публікувати погодинні оптові ціни для постачальиків на сайті ДП «Енергоринок».

ЦИФРА ТИЖНЯ: Попит на електромобілі в Україні в січні збільшився у 2,3 рази
За даними асоціації «Укравтопром», у січні українці поставили на облік 441 електромобіль, що в 2,3 раза більше ніж за цей же період минулого року. Найпопулярнішим електромобілем на українському ринку залишається Nissan Leaf. За місяць 231 автомобіль цієї моделі поповнив національний автопарк. Лідером серед нових електрокарів став JAGUAR I-Pace, перевагу якому віддали 13 автомобілістів.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами