Огляд новин енергетики: 03-09.08.2020

ТЕМА ТИЖНЯ: У Міненерго обговорили перспективи будівництва водневого заводу
У Міністерстві енергетики відбулася зустріч в.о. Міністра Ольги Буславець з інвесторами у галузь альтернативної енергетики – директором ТОВ «Н2» Андрієм Жовнером та СЕО Yom Capital Ltd Волтером Комареком.
Сторони обговорили потенціальні проекти із будівництва дата-центрів та водневого заводу для завантаження вітчизняних генеруючих потужностей. Зокрема, інвесторів цікавить південний регіон, де спостерігається значний профіцит електроенергії, співпраця із НАЕК «Енергоатом», ПрАТ «Укргідроенерго».
Створення нових споживачів електроенергії допоможе завантажити незадіяні генеруючі потужності та розвантажити елементи системи передачі.
Ольга Буславець висловила готовність підтримки перспективних проектів з боку Міністерства.
«Ми вітаємо і підтримуємо інноваційні ідеї для розвитку вітчизняної енергетики, зокрема, щодо підвищення споживання електроенергії. Ми готові надавати необхідну підтримку з боку Міністерства у межах наших повноважень», - наголосила Ольга Буславець.

ПОВІДОМЛЕННЯ ТИЖНЯ: Поновлено роботу над Кодексом про надра
Асоціація «Надрокористувачі України» повідомила, що Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України у співпраці з фахівцями Проєкту ЄС поновлено роботу над новою редакцією Кодексу про надра. Реєстрація законопроекту у Верховній Раді запланована вже до кінця цього року.
Відбулось перше засідання (онлайн) поновленої робочої групи зі створення нового Кодексу про надра, яке очолив перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський.
Асоціація Надрокористувачі України представлена в робочій групі юристом Асоціації.
Серед ключових тем обговорення:
- Відповідність пунктів нового Кодексу директиві 94/22/ЄС Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу «Про умови надання та використання дозволів на пошук, розвідування та видобуток вуглеводнів»;
- Питання сфери застосування Нового кодексу про надра;
- Про орган ліцензування корисних копалин;
- Ліцензійні режими;
- Роль місцевих органів влади у сфері видобутку корисних копалин;
- Державний фонд корисних копалин;
- Реєстр ліцензій, прозора методика оцінки вартості дозволів;
- Проведення ОВД згідно міжнародних норм;
Розробка Кодексу здійснюватиметься командою проєкту «Новий кодекс України про надра», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Консорціумом у складі експертів Projekt-Consult (Німеччина), MinPol (Австрія) та Офісу ефективного регулювання BRDO (Україна).

ПРИЗНАЧЕННЯ ТИЖНЯ: Головою правління ПрАТ «НЕК Укренерго» став Володимир Кудрицький
Наглядова рада ПрАТ «НЕК Укренерго» повідомила, що 2 серпня 2020 року на позачерговому засіданні в результаті конкурсу обрала та призначила Володимира Кудрицького на позицію голови правління Компанії.

#32_ЕнергоДжерела_03-09.08.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами