Огляд новин енергетики: 03-09.02.2020

Анонс тижня: 13 лютого 2020 року в профільному комітеті ВРУ обговорять питання впровадження акумулюючих систем
Засідання робочої групи Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг з питань впровадження в Україні електро акумулюючих систем відбудеться за адресою м.Київ, вул. Липська, 3, зал №3, початок о 11:00.
Тема: обговорення законопроекту № 2582, щодо внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії», в частині щодо енергетичної безпеки, балансування енергосистеми, та розвитку систем накопичення енергії України.
Нагадаємо, що обговорення механізмів впровадження систем акумуляції енергії має на меті в подальшому вирішити такі питання як зменшення пікового навантаження на електромережі та загальне балансування ОЕС України.

Зустріч тижня: Україна та Норвегія обговорили стимулювання ВДЕ та впровадження енергоефективності
В Мінекоенерго повідомили про робочі зустрічі заступників Міністра енергетики та захисту довкілля Костянтина Чижика та Олексія Рябчина з Державним секретарем закордонних справ Норвегії паном Аудуном Халворсеном.
Зокрема мова йшла про ініціативу з питань енергоефективності Норвегія-Україна (NUEE).
Ця Ініціатива є грантовим фінансуванням з боку Норвегії у розмірі 20 мільйонів євро, що покликана:
- збільшити муніципальне фінансування для енергоефективності в громадських будівлях,
- посилити самоврядування в українських муніципалітетах,
- зосередити увагу на сталих практиках закупівель під час реалізації програми.
Фінансування доступне для проєктів по всій Україні, але пріоритетними є Донецький, Луганський регіон та регіон Азовського моря.

Перемовини тижня: Учасники ринку ВДЕ звертають увагу на тиск з боку влади, а Енергоспівтовариство виступає медіатором у суперечці
Як наголошується в зверненні, на сьогодні на ринку створюється штучний дефіцит коштів, а за вироблену електроенергію перед виробниками не розраховуються. У листі нагадується, що «за останні 11 років у відновлювану енергетику інвестовано близько 10 млрд євро, дві третини з яких - за останні роки. І якщо Україна не продовжить реформу енергетичного сектора, не підтримуватиме розвиток «зеленої» е/е і не скорочувати частку атомної та вугільної генерації, країна «не вибереться з кола технічно відсталих країн третього світу».

#6_ЕнергоДжерела_03-09.02.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами