Огляд новин енергетики: 02-08.12.2019

Цифра тижня: Україна увійшла в 10-ку країн за привабливістю інвестицій у відновлювану енергетику
У звіті «Climatescope», підготовленому Bloomberg NEF, Україна посіла 8-ме місце з понад 100 країн світу. У порівнянні з минулим роком Україна покращила свою позицію одразу на 55 пунктів.
Аналітичний центр стверджує, що причиною зростання стали реформи енергетичного сектору, привабливі «зелені» тарифи і податкові ставки.
Верхні рядки рейтингу традиційно поділили найбільші економіки, що розвиваються: Індія, Чилі, Бразилія, Китай, Аргентина. До них приєдналися Йорданія і Кенія.

Подія тижня: Вперше в форматі комерційних секцій на Українській енергетичній біржі відбувся аукціон з купівлі-продажу електричної енергії
5 грудня на Українській енергетичній біржі відбувся аукціон з купівлі-продажу електричної енергії, саме в форматі комерційних секцій.
На аукціоні ДП «Гарантований покупець» провів закупівлю електроенергії на Бурштинському енергоострові. Зокрема, підприємством було закуплено 8 064 МВт*г електроенергії базового навантаження загальною вартістю 12 805 128 грн. Період відбору реалізованої електричної енергії триватиме з 09.12.2019 по 15.12.2019. Середньозважена ціна, що сформувалась під час проведення аукціону склала 1 587,94 грн./МВт.г без ПДВ.
Генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко, у своєму коментарі зазначив: «Як і очікувалося, такий формат торгів отримує більшу зацікавленість учасників ринку. Під час проведення аукціону спостерігалась висока конкуренція і ми очікуємо, що надалі кількість учасників буде тільки зростати. Такі аукціони стануть місцем централізації торгівлі електроенергією за двосторонніми договорами, адже вони дають безліч переваг ринку».

Компанія тижня: На Вінничині на базі ТзОВ «Юзефо-Миколаївська АПК» відкрили першу чергу біогазового комплексу потужністю 3,2 МВт
ТОВ «Юзефо-Миколаївська біогазова компанія» інвестувала 11 млн євро в будівництво біогазового комплексу. Підприємство переробляє буряковий жом, силос, вторсировину, відходи органічного виробництва на біогаз, а той, в свою чергу, на електроенергію, яка частково покриває енергетичну потребу цукрового заводу.
«Попри нестачу сировини, цукровий завод переробив на 30% менше цукрових буряків, у порівнянні з минулим роком, та невтішні прогнози на наступний рік, підприємство не зупиняється на досягнутому та планує будівництво біоетанольного заводу», - прокоментував голова правління НАЦУ «Укрцукор» Андрій Дикун.
#49 ЕнергоДжерела 02-08.12.2019 (1)-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами